Stipe
  • Stipe
  • Advanced Member Topic Starter
2011-09-07T23:34:27Z
Znam da se u grapplingu nastoji Savez i općenito organizaciju postaviti na što bolje noge.

Stoga da napomenem o jednoj aktualnosti, skrenuli su mi momci na treningu pažnju da imamo trenutno najavljena tri turnira na isti datum.

Datum je 8. 10.

Jedan u Gospiću (prvi najavljen koliko znam; i službeno na stranicama grappling saveza).
Drugi u Westgateu.
Treći u Donjem Miholjcu (taj nije po grappling, nego po ADCC pravilima; a rade ga također članovi grappling saveza).

Ne vidim koja je poanta, a i ne znam kako se to točno misli izvesti. :)20

-Stipe
Sponsor
Reaktivac
2011-09-08T05:50:10Z
Poanta je kako je turnir u West Gate-u prezentacija MMA i grapplinga kao dio dvodnevne priredbe. Nadalje; sumnjam baš kako su organizatori predstojećeg turnira u West Gate-u čitali forume i čuli za grappling turnire u Gospiću i Donjem Miholjcu, koji su uzgred rečeno - loše izreklamirani.

Tri turnira u tri HR županije na isti dan... pa nije li to uspjeh ?

Dobra stvar za grapplere: moći će birati gdje će nastupati, a mi gledatelji ćemo birati kome ćemo platiti ulaznicu i doći na priredbu.

Stipe
  • Stipe
2011-09-08T10:10:55Z
Reaktivac wrote:

Ne.
Dio o tri turnira je uspjeh, ali dio "istog datuma" je manjak koordinacije.

Inače, Gospić je odavno u službenom grappling kalendaru.

Quote:

Dobra stvar za grapplere: moći će birati gdje će nastupati

Argument nema smisla.

Grappleri jednako mogu birati gdje će nastupati i kad turniri nisu na isti datum.

-Stipe
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2011-09-08T10:14:05Z
Stipe wrote:

Reaktivac wrote:

Ne.
Dio o tri turnira je uspjeh, ali dio "istog datuma" je manjak koordinacije.

Inače, Gospić je odavno u službenom grappling kalendaru.

Quote:

Dobra stvar za grapplere: moći će birati gdje će nastupati

Argument nema smisla.

Grappleri jednako mogu birati gdje će nastupati i kad turniri nisu na isti datum.

-Stipe

baš tako
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
bandog
2011-09-08T10:37:17Z
Ovo je kao da staviš dva prvenstva u kickboks isti dan. To je pokušao u Zatonu neki lik u amaterskom MMA-u litos pa je otkazao jer su velika večina ljudi bili na PH koje organizira HSSB u Sesvetama.
Stipe
  • Stipe
2011-09-08T10:41:01Z
bandog wrote:

Ovo je kao da staviš dva prvenstva u kickboks isti dan. To je pokušao u Zatonu neki lik u amaterskom MMA-u litos pa je otkazao jer su velika večina ljudi bili na PH koje organizira HSSB u Sesvetama.

Ovdje čak sva tri turnira rade ljudi koji su zapravo zajedno u jednom savezu.
Preklopili su se nehotice.

Nije nam u savezu strategija raditi četiri turnira kroz 6 mjeseci, a od čega tri u isti dan. :)20

-Stipe
Slash
2011-09-08T11:24:37Z
Za turnir u Gospiću se zna od početka godine, i već smo nešt pričali o Gospiću i na onom turniru u Bjelovaru, tak da se ne može reći da se nije znalo za to. Sad će se dogoditi da će jedan dio domaćih grapplera otići u Donji Miholjac jer više vole ADCC, drugi dio u Gospić jer su članovi saveza i drže se tog saveza, a treći dio će ostati u West Gateu jer su i dalje članovi tog istog saveza, jedino kaj im je puno bliže od Gospića :)20

Posljedica toga je ta da niti jedan turnir neće imati sve domaće grapplere na jednom mjestu, već budu raštrkani diljem Hrvatske (najviše zavisi o zemljopisnoj lokaciji, tak će vjerojatno i birati gdje idu - tam gdje im je bliže).

Ponavljam, za turnir u Gospiću se odavno znalo, odkad je objavljen kalendar HGS-a, a to je bilo početkom godine... Ovo ostalo je naknadno došlo.

P.S.

Da se razumijemo, da su i turniri odvojeni po tjedan dana... Opet je to svojevrsni promašaj jer svaki turnir predstavlja trošak (put, kotizacija, klopa, cuga + nepredviđeni troškovi) te vjerojatno ne mogu svi na sve odjednom zbog financija.
Stipe
  • Stipe
2011-09-08T11:32:12Z
Slash wrote:

Da se razumijemo, da su i turniri odvojeni po tjedan dana... Opet je to svojevrsni promašaj jer svaki turnir predstavlja trošak (put, kotizacija, klopa, cuga + nepredviđeni troškovi) te vjerojatno ne mogu svi na sve odjednom zbog financija.

Slažem se.
Organizacijski, kad se slažu kalendari, najbolje je sve turnire koji su u planu kroz godinu ravnomjerno rasporediti.

-Stipe
Reaktivac
2011-09-08T11:34:04Z
Slash wrote:

Za turnir u Gospiću se zna od početka godine, i već smo nešt pričali o Gospiću i na onom turniru u Bjelovaru, tak da se ne može reći da se nije znalo za to. Sad će se dogoditi da će jedan dio domaćih grapplera otići u Donji Miholjac jer više vole ADCC, drugi dio u Gospić jer su članovi saveza i drže se tog saveza, a treći dio će ostati u West Gateu jer su i dalje članovi tog istog saveza, jedino kaj im je puno bliže od Gospića :)20

Posljedica toga je ta da niti jedan turnir neće imati sve domaće grapplere na jednom mjestu, već budu raštrkani diljem Hrvatske (najviše zavisi o zemljopisnoj lokaciji, tak će vjerojatno i birati gdje idu - tam gdje im je bliže).

Ponavljam, za turnir u Gospiću se odavno znalo, odkad je objavljen kalendar HGS-a, a to je bilo početkom godine... Ovo ostalo je naknadno došlo.

P.S.

+1

No, ipak mislim da je marketing i najava slabo odradjena...

Dečki, fascinira me kako se ista priča ponavlja iz godine u godinu...

Nas par ili stotinjak fanova putem foruma o ničemu ne odlučujemo, niti nas itko išta pita. Tako to ide. Kada se već organizatori nemogu dogovoriti i koordinirati samom činjenicom što postoje dva-tri "saveza", kako onda možete očekivati da će raditi ustupke i pomicati datume u interesu sporta ?

Što se tiče West-Gate-a; nije u pitanju samo grapplerski turnir, već i MMA turnir, tako da nebih njih trpao u isti koš. Koliko je meni poznato; gospodin Klarić je potpredsjednik HGS i predsjednik sudačke komisije HSSB-a; tako da po toj liniji možemo izvući zaključak da su sva tri turnira pod "jednim savezom". :D

Cpl. Hicks
2011-09-08T16:20:22Z
Majstorski; ogromna grappling scena u RH će bez problema to progutati.

Očekujem i do 5 natjecatelja u nekim kategorijama...
hamush
2011-09-08T18:38:45Z
Cpl. Hicks wrote:

Majstorski; ogromna grappling scena u RH će bez problema to progutati.

Očekujem i do 5 natjecatelja u nekim kategorijama...

nisam siguran, ali mi se cini da si samo malcice cinican 😃 ali mozda sam ipak u krivu..... .loool
Cpl. Hicks
2011-09-08T20:34:15Z
Nemoj tako, vidiš da iskreno predviđam velik uspjeh sva tri turnira i velik broj kvalitetnih borbi za sve natjecatelje!
hamush
2011-09-08T21:55:54Z
sta jest jest. sanse su da ako se pojavis na bilo kojem od njih, da ces podjelit medalje sa jos dvojicom u tvojoj kategoriji :D
akvic
2011-09-08T22:09:21Z
a vikend nakon toga je Kneginec open :)20

vjerujem da je slučajnost, jer je 10. mjesec taman za početak natjecanja nakon ljetne pauze, znači da se ekipa stigne vratiti u dvoranu i doći u neku formu, no izgleda da nisam jedini :)24
Cpl. Hicks
2011-09-09T00:02:50Z
Meni je svejedno. Ja sam uvijek u podjednako lošoj formi, koji god da je mjesec. Ja idem na iskustvo...
Slash
2011-09-09T12:34:58Z
akvic wrote:

vjerujem da je slučajnost, jer je 10. mjesec taman za početak natjecanja nakon ljetne pauze, znači da se ekipa stigne vratiti u dvoranu i doći u neku formu, no izgleda da nisam jedini :)24

https://www.facebook.com....php?eid=139038716172845 

:)

Dobro, barem nije isti sport u pitanju... Već samo slični.
akvic
2011-09-09T17:32:19Z
Slash wrote:

akvic wrote:

https://www.facebook.com....php?eid=139038716172845 

:)

Dobro, barem nije isti sport u pitanju... Već samo slični.

da videl sam bjj
tin1808
2011-09-17T13:54:28Z
Evo detalji o grapling turniru u West Gate-u pod pokroviteljstvom Only Mens Stuff-a :

Dana 8.(seniori) i 9.(juniori).10.2011.godine u shoping centru „WEST GATE“ u Zaprešiću, pod pokroviteljstvom ONLY MAN STAFF održati će se turnir u hrvanju grappling načinom po prvi puta u kavezu pod nazivom "NOKAUT CAGE submission grappling turnament". Do sada se nikada i nigdje na svijetu nije održavao grappling u kavezu a mi u Hrvatskoj imamo svjetsku prezentaciju...

U sklopu prezentacije i borbi cage submission grappling održati će se i turnir za osobe s posebnim potrebama po prvi puta u Hrvatskoj,( intelektualne teškoće, ADHD, poremećaji u ponašanju), te će u pauzama biti prikazane razne prezentacije: KUNFU-a, Hapkida, Kempa, fitboxa...

Pravila za Nokaut cage submisson grappling suci objašnjavju u 9,30 sati. Početak natjecanja predviđen je u 10,00 sati uz intonaciju državne himne i pozdravni govor organizatora i sponzora ONLY MAN STAFF.
Očekivani završetak natjecanja i finala oko 16h
Gala priredba MMA profi borbi sa TV prijenosom počinje u 18h

NOVO Borilište: kavez unutarnjh dimenzija 6,5m

KOTIZACIJA PO NATJECATELJU IZNOSI:
seniori 100 KUNA
juniori 70 KUNA

http://www.nokaut.hr  ili info@nokaut.hr te direktno na 091-6088899. Molimo da prijave natjecatelja obavite do dana prije samog turnira kako bi se napravile liste borbi i kako bi natjecanje počelo po predviđenoj satnici.
http://www.nokaut.hr .

NA DAN TURNIRA NEMA PRIJAVA

UZRASTI I KATEGORIJE:

Školarci - 1996. i 1995. godište
Dječaci: 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 66, 73, 85 kg
Djevojčice: 28-30, 32, 34, 37, 40, 44, 48, 52, 57, 57-62 kg

Kadeti - 1994. i 1993. godište
Mladići: 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85, 85-100 kg
Djevojke: 36-38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 kg

Juniori – 1991 i 1992. godište
Mladići: 50, 55, 60, 66, 74, 84, 96, kg
Djevojke: 44, 48, 51, 55, 59, 63, 67, 72 kg

Seniori: 65, 70, 75, 84, 93, 102 kg

Pravila:
Službena Grappling uz jedan dodatak nema držanje za ogradu (prvi puta opomena drugi puta automatski diskvalifikacija)..
Vrijeme trajanja jedne borbe seniori 3min, juniori 3min..
Cpl. Hicks
2011-09-18T12:36:14Z
tin1808 wrote:

Necu ici jer sam na službenom, no svejedno...

Slash
2011-09-18T12:41:21Z
tin1808 wrote:

Pravila:
Službena Grappling uz jedan dodatak nema držanje za ogradu (prvi puta opomena drugi puta automatski diskvalifikacija)..

Koja su to?