Braća Kličko već godinama dominiraju svjetskom boksačkom scenom, Vitalij se vratio nakon 4 godine pauze, i još uvijek je dominantan, Vladimir je glatko dobio Hayea, koji je po svim listama bio contender no1. Mislim da se njihov legitimitet ne može osporavati, obzirom na njihove rezultate. Što se tiče konkurencije u teškoj kategoriji, otkad ja pratim boks, mislim da je ona bila najjača 90-ih, bilo je dosta teškaša koji su mogli napasti naslove, danas se dosta govori o eri Alija, vjerujem da je bila izuzetna, ali, toliko godina nemam, pa ne mogu govoriti.
Što se sinoćnje borbe tiče, ona jasno pokazuje krizu današnjeg boksa. Adamek je objektivni poluteškaš, barem broj manji od Vitalija, i osim hrabrosti, juče nije pokazao ni jednu kvalitetu kojom može parirati Vitaliju. Međutim, Adamek je bio protivnik koji je donio dobit, i to svima- sebi i protivniku, organizaciji, promotorima, i u tome leži bit problema današnjeg ne samo boksa, već profesionalnog sporta uopće- sve je podređeno dobiti, svi tu kalkuliraju, i promotori, i menadžeri, i boksači. Nekad smo svu takvu negativnost vezivali uz Dona Kinga, koji je bio pravi mafijaški don svjetske boksačke scene, "capo di tutti capi", danas se kolač dijeli na više kriški nego tada, i to je jedina razlika, e , sad, je li to razlog zbog kojeg je pala kvaliteta konkurencije ili ne, pitanje je za neke ozbiljnije analize.
Inače, u raspravama koje smo vodili o monopolu UFC-a, zastupao sam stav da je bolje kad nema monopola, a ako je po stanju u boksu suditi, izgleda da je monopol bolji.
I za kraj: Mavrović-Vela, bolji komentatorski duo u odnosu na Pijetraja i Stipu. Ne zamaraju gledatelje, bez prepotencije i predrasuda, dosta objektivno i opušteno rade taj posao. Taman za subotnju večer, gledao sa suprugom, nije imala primjedbi ni na što. Nije mala stvar kad žena sa mužem gleda sport.