kroz razna razdoblja povijesti ideja i nauk Crkve su bila doslovno dijametralno suprotna ovima. Neki od Papa bili su gori od najkrvoločnijih diktatora, a po seksualnim perverzijama da ne govorimo.
Neznam otkud si to izvukao, ali mogao bi da probaš pisati za index.hr i sl. trash portale, glede ciljane degradacije i osporavanja crkve. :)
U feudalnom dobu; bilo je svega i svačega; a poznato je da je to bilo razdoblje nazadovanja i odmaka od biblije, evandjelja i sl... Nije tome kriva crkva kao institucija, već ljudski faktor kao produkt toga mračnog i okrutnog dijela ljudske povijesti pa i moralno-etičke evolocije.
Zato imamo Pol Pota, Staljina pa i druga Tita, kao velike diktatore, koji su smakuli tisuće ljudi, što direktnim naredbama, što zakukuljenim direktivama da ih se ne poveže direktno s masovnim zločinima...
hahahahaha
ma danas je fora srati po crkvi 🙂 onda si intelektualac.
znaš, to ti je u suprotnosti. ili si vjernik ili si intelektualac.
ima nekaj u tome kaj veliš ali to pravilo ne vrijedi za sve. ja sam naprimjer vjernik ali sam protiv crkve jer ona danas nema veze s isusovim učenjem. isusovo učenje je duhovno i pacifističko puno ljubavi i odricanja a crkva je postala čisti materijalizam, skupina biznismena koji štite pedofile u svojim redovima jer bi im to moglo naštetiti.
"Kraljevstvo božje je u vama i svugdje oko vas.."
definitivno.ja sam osobno odabrao kršćanstvo sad dok sam odrasla osoba jer sam odgajan u tome. al ne vidim ništa drugačije ni u drugim vjerama, sve se to svodi na isto, učenje o načinu takvog života itd. još puno toga. a isto tako uopče nije važno dal je osoba ateist..može on doći na neke drugačije načine do tih istih principa koje vjere uče..
a da se ima mana, ima se brate..to su sve ljudi i treba se konstantno razvijati..i dapače, treba kritizirati, da nije toga bilo, još bi plačali za oprost u kešu ;)
al dobronamjerno a ne ovi proljevi koji se događaju od kvaziintelektualaca
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091