kc-vz-zg
2014-04-03T21:51:52Z
Moze li mi ntko objasniti zasto su powerlifteri tako ocajni u mma borbama ?
Gledal sam borbe Pudzianowskog i to je koma, tako sam i kod nas gledao neke nase nadobudne liftere koji su probali biti mma borci.
Jednog sam gledao kako radi boksacki trening i to je bilo uzasno gledati.
Zbog cega su tako nekoordinirani, zbog mase ili je nesto drugo u pitanju ?
Sponsor
Diablo
2014-04-03T21:57:01Z
mozda zato sto nemaju pojma o borilackom sportu nego misle kako je veliki misic = sigurna pobjeda
Slash
2014-04-04T06:02:19Z
Originally Posted by: Diablo 

mozda zato sto nemaju pojma o borilackom sportu nego misle kako je veliki misic = sigurna pobjeda

+1
Tehnički se ne razvijaju dovoljno, a i većina njih je krenula u sport dosta kasno. Uz pametno treniranje mogu do neke srednje razine dogurati ako imaju smisla za sport i atlete su, ali čim je tu netko oko prosjeka koji kuži igru i neće biti impresioniran snagom, on će riješiti to u svoju korist. Pudzianowski i Thompson su već sad napravili solidne karijere, a uskoro se i međusobno bore :)1
shogo
2014-04-04T06:36:59Z
Nit je pudzuian powerlifter a još manje thompson....

Pudzian je inače strongman i kao takav se natjecao, i nemaju svi powerlifteri velik mišić :)

Čekamo Jinksa :)

Inače po meni je debilno kada se svi iz lifting sportova miješaju u mma, jer tamo mogu dobiti samo po lampi....:)
DugoVecCitam
2014-04-04T07:57:31Z
K.Erohkinu zasad ide jako,jako dobro.
DRAGI PRIJATELJI...
Slash
2014-04-04T08:05:33Z
Originally Posted by: shogo 

Nit je pudzuian powerlifter a još manje thompson....

Pudzian je inače strongman i kao takav se natjecao, i nemaju svi powerlifteri velik mišić :)

Čekamo Jinksa :)

Inače po meni je debilno kada se svi iz lifting sportova miješaju u mma, jer tamo mogu dobiti samo po lampi....:)

Aaaaaaaaaa u pravu si u potpunosti, moja greška.
ivan
  • ivan
  • Advanced Member
2014-04-04T13:06:04Z
Originally Posted by: kc-vz-zg 

Moze li mi ntko objasniti zasto su powerlifteri tako ocajni u mma borbama ?
Gledal sam borbe Pudzianowskog i to je koma, tako sam i kod nas gledao neke nase nadobudne liftere koji su probali biti mma borci.
Jednog sam gledao kako radi boksacki trening i to je bilo uzasno gledati.
Zbog cega su tako nekoordinirani, zbog mase ili je nesto drugo u pitanju ?

Jednostavno zato jer su trenirali sasvim drugi sport prije mma. U powerliftingu nije potrebna pretjerana koordinacija (u odnosu na borilacke sportove) pa je zbog toga nisu ni razvijali. Neznam zasto al kod nas se jos uvijek vjeruje da ako si jak da si bogom dan za borilacke sportove, ima snage svoje prednosti i sigurno je za borca bolje bit jak nego ne, ali jos puno drugih stvari iga bitnu ulogu da bi postao dobar borac.

Edit: sigurno da među powerlifterima ima i onih koji su talentirani za borilacke sportove, al kao sto je netko prije spomenuo dosta kasnu uđu u njih
Satrap
2014-04-04T13:21:00Z
Originally Posted by: Diablo 

Veliki mišići (u benču 140 kg bar 6 puta) + kondicija (najčešće 0) + tolerancija na udarce (šta je to) = sigurna pobjeda :)20