demokratizacija znanja se desila , nema više soliti pamet ljudima i mahati pečatom i naplaćivati masno . sada i siromašni kmetovi mogu steći znanje proučavajući na pravim izvorima i sami postati stručnjaci . kaste su ukinute odavno , ako treba opet ćemo se boriti da ih ukinemo , da im obroke masne ukinemo pa da smršavie sa 100+ na 80 ak jako brzo u ketozi .
genetika i mršavost , ja sam imao 100 kg sa 20 godina i išao prema naviše jako rapidno , da nisam nešto poduzeo imao bi sada 120 kg minimum . koliko si ti imao sa 20 , ja imam sada 30 i 87 kg .
znam mnoge travare , nutrcioniste i fitnes trenere i malo ih je talentiranih , đaba pečat ako ti to nije strast i ako nemaš talent . može se smršavit , ali zdrav izgled se rijetko vidi , pečat malo vrijedi , ljudi kao krdo padnu na pečat i bivaju žigosani i prevareni . ali kako bi ciceron rekao ' puk je bez mišljenja'
Nije problem, niti tema u plaćanju, već u rezultatima. Čuj, imao si failova na ovoj temi, kao onda kada si napisao da se za mjesec dana može skinuti 16 kg. Neznam kojim bi trikom to izveo, ali tu si sam sebe gotovo diskvalificirao i slabo obrazložio u ozbiljnoj raspravi.
Umjesto da kritiziraš druge, da bi istaknuo sebe, daj navedi koji su to netalentirani travari, nutricionisti, treneri i sl. ? Ili napiši koji su dobri po tebi ? Nema to puno veze s talentom, već sa znanjem. Talent se veže za laika, a kompetencija za znalca i stručnjaka. Kako to prepoznati ? Po rezultatima. Ako već relativiziraš i problematiziraš diplomu.
Sa 20 godina, imao sam 82 kg, a oko 30-te, uhvatio sam 100-tku pa naviše. I naravno da sam s 82 kg bio mladji i boljoj kondi nego danas. To što se ti šepuriš kako imaš odličnu kilažu za svoju visinu je pohvalno, ali za tebe.
Smisao ove teme je kako pomoći onima koji imaju višak kila ili stres, umor, lošu kondiciju, cirkulaciju ili što li već... Fist je tu pokazao konkretne savjete, znanje i pomogao je nekima, a ti si bome dobro skrenuo u lagano trolanje i primjetnu zavist. Možda se varam.
Uostalom i kilaža je relativna. Nekome 100-tka stoji kao salivena, a netko se hrabri i uvjerava da je idealan ispod 90 kg. Ili mu u 46-oj godini, udari u trbušinu, da bi lječio komplekse i izigravao teškaša, na umjetan način, pomoću drugorazrednih proteina.
Edited by user
2018-06-08T04:53:20Z
|
Reason: Not specified