Da pohvalim doktora za pokretanje teme (ipak je struka-struka) . Već sad se nazire da će turistička sezona, i to, naravno, ne samo kod nas, biti priličan pušing. Inače je pretpostavka da će više sunčanog i toplog vremena, preciznije, jače UV zračenje, okončati širenje virusa za ovu godinu, ali, mislim da će usprkos tome jedan dio ljudi koji su prije ovoga imali u planu doći na Jadran, za svaki slučaj, ove godine ostati kod kuće. U osnovi, mislim da bi za prestanak širenja virusa kod nas bilo jako dobro da se klimatski ne ponovi prošla godina sa izuzetno kišovitim proljećem, ali, sve izgleda da nekako taman sad, nakon izrazito suhe zime, kreće jedan dosta kišoviti period, nadam se samo da neće trajati gotovo do lipnja, kao i prošle godine.
Osobno sam treba ić u UK početkom svibnja, i sad se premišljam da to otkažem. Avioni, terminali, vlakovi, sve redom mjesta gdje blizu stoje ljudi koji dolaze sa svih strana. Osobno mi je jasno da je mala šansa da skupim taj virus, pogotovo što ne znam kad sam zadnji put imao gripu, i da vrlo vjerovatno neću ni umrijeti sve i da ga skupim, ali, jednostavno mi je odbojna pomisao na svu zajebanciju koju zaraza nosi, temperatura, osjećaj slabosti, izolacija u kojoj ću morati biti, tako da hvala, ipak bi ga rađe zaobišao, pogotovo što i ja i žena imamo roditelje u pristojnim godinama i u stalnom smo kontaktu sa njima, a kako se dade pročitati, starija populacija je zapravo daleko najugroženija ovim virusom.
A što se tiče reakcije medija i institucija kod nas, u pitanju je novi virus, odnosno, virus koji je tek prošle godine prešao sa životinja na ljude, o kojem se još uvijek ne zna dovoljno u smislu prevencije i liječenja, tako da oprez nije suvišan, a sa time, ni pažnja koju je ova tema dobila u javnosti, pogotovo što pristojan dio ljudi u medijima kod nas ima dovoljna razuma da izbjegava senzacionalizam i širenje panike.
Ne mislim nositi masku, ali, perem redovito ruke, i vodim računa o imunitetu: jedem redovito voće, pogotovo kivi, gledam da sam naspavan, pijem dosta vode. Na kraju bi rekao da ovakve pojave redovito spuste malo čovječanstvo na zemlju, tako da , nije svako zlo za zlo.