Poll Question : Pobjeđuje...

Total: 15

Bronson0
2021-01-08T12:18:16Z
Najjace mi je na novoj tv trump govori vratite se kucama, ovo nije nacin, a neka nasa prevodi da on podrzava prosvjed i huska ljude da ostanu tamo. Po meni idealno bi bilo da mediji prenose samo izjave i dogadaje bez svojih komentara i tumacenja. Pa ko razumije razumije, a ko ne razumije nek se ne petlja
Him
  • Him
  • Advanced Member
2021-01-09T10:10:06Z
Originally Posted by: Bronson0 

Najjace mi je na novoj tv trump govori vratite se kucama, ovo nije nacin, a neka nasa prevodi da on podrzava prosvjed i huska ljude da ostanu tamo. Po meni idealno bi bilo da mediji prenose samo izjave i dogadaje bez svojih komentara i tumacenja. Pa ko razumije razumije, a ko ne razumije nek se ne petlja

Novinari ne žele da sam zaključuješ, nego da ti oni pomognu u kojem smjeru da razmišljaš. Realno koliko god je Trump nesimpatičan nije vodio neke veće ratove, dok su neki republikanci i demokrati napravili sranje u svijetu, nisu ovakav tretman dobivali u mediju. Možda je u pitanju slaba snalažljivost u medijskom prostoru.
thelovacluka
2021-01-09T11:11:49Z
RTL i NOVA su ljevičarsko smeće.

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
fanatic
2021-01-09T13:39:08Z
osobno smatram američke demokrate najvećim ljigavcima. Kao neki mirotvorci su a sve im se svodi na ratovanje, samo što to upakiraju na jedan fini način. Maksimalno su iskoristili smrt onih par crnih kriminalaca i započeli prosvjede. Mislim, sve i da su u policiji rasisti, kakve veze ima Trump s time? Što se tiče Trumpa, nije bilo ratova, ok odnosi s Rusijom i Sj.Korejom, rodbina iz Kalifornije mi govori da je američko gospodarstvo skočilo dok je on bio predsjednik, ali...jebeš ti to sve kad te NGO i mediji ne vole

a ono, što mi se POSEBNO GADI su MEDIJI. Znači kad je stoka iz BLM napadala policiju, bijele prolaznike, razbijala izloge, krala po dućanima,..., onda su to bili prosvjednici čiji su gnjev razumili. Sad kad ova redneck stoka napada policiju i kongres, više to nisu prosvjednici nego su to rulja, divljaci, rasisti...

baš me zanima što će se događati u budućnosti, slutim teške nemire, a i drago mi je da se malo čuje glas bijele Amerike, radničke klase koje i nema baš po medijima

"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
Zatoichi
2021-01-09T15:08:51Z
Evo jedem dorucak,pijem kafu i citam vijesti....prvo ako su izborne prevare na ovakvom nivou u americi,kave su izborne prevare u hrvatskoj,bosni i srbiji,sigurno su deset puta gore,that said,evo citam da je tviter iskljucio trumpov konto ,facebook i instagram isto tako,tu je alternativa Za tviter odmah uskocila sa GAB,tak da se appp masovno skida,Parler je alternativa za facebook,strogo se drze slobode govora na sto je ljevica odmah pokrenula propagandu da su tu sve nacisti i rasisti,zadnje sto su uradili je,big tec to jest google je skinuo parler sa google store,znaci ako imas android nemozes download...normalno,moze se app directno skinuti sa parler websajt no mora se otvoriti direct instalation opcija u telefonu sto dosta starijih to neznaju uraditi....osjecam se ko jim keri u filmu truman gdje sve izgleda perfekt a u stvari sve je laz,laganje,prevare,”gotcha” momenti gdje ako nesto slucajno kazes sto nebi trebao i mashinerija odmah ide da ti unisti zivot,otvoreno uskracivanje slobode govora sto je temelj ove drzave,kao da sam se probudio iz nekog sna i sad gledam oko sebe i sve sto mogu reci je WTF
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
Bronson0
2021-01-09T15:34:51Z
Nas je malo pa je to varanje puno lakse. Platis par autobusa glasaca po 100kn i kil mesa i oni glasaju za tebe. U americi vec moras biti lisac ali kad vidim kako svi tuku po trumpu, a ljudi ga podrzavaju ne mogu reci da mi nije sumnjivo
fanatic
2021-01-09T18:50:28Z
ma da, kad slušaš medije rekao bi da čitava Amerika mrzi Trumpa osim šačice rasista, a tip uz svu tu negativnu propagandu uhvatio preko 74 milijuna glasova

a što je najsmiješnije, Kamala je bila jedna od kandidatkinja na predizborima demokrata i izgubila i u svojoj je kampanji brutalno vrijeđala Bidena :)18 :)18 :)18
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
Zatoichi
2021-01-09T23:13:20Z
Tviter napravio “purge” ko onaj u sjevernoj koreji,glumcu james woods su obrisali 130.000 followers,david rubinu 7000 itd,udrise po konzervativcima....iranski ayatolah prijetio da ce trump biti mrtav dva dana nakon sto izadje iz bjele kuce,njegov konto lijepo i uredno radi bez ikakvih problema...vidim board direktors kod twitera,jedan iranac,jedan kinez...najs 😁......parler je skinut sa google store,jos je na apple store al nece dugo,amazon im prijeti da ce im iskljuciti servere tako da i tu imaju problema,trump kaze da je ocekivao sve ovo,da ce najvjerovatnije pokrenuti svoju platformu...lindsi graham je zabio noz trumpu u senatu prije par dana,prepoznali ga republikanci kasnije na aerodromu pa mu vikali da je izdajnik i piece of shit 😁,sad je i on kao izasao da kaze kako je to bilo pogresnom sto je twiter uradio trumpu...shitshow,graham je ove godine jedva pobjedio na izborima,sledeci put nevjerujem,ovo mu nece zaboraviti....uglavnom bice jos svega,sad pokusavaju impeach trumpa,navodno da ne bi deklasifajd informacije koje trenutno ima o bajdenovima i resto ekipe,misle da postaviti bombshells prije januara 20 kad bajden treba preuzeti...impeachment znaci da nebi mogao run za predsjednika u 2024 a ujedno bi izgubio protekciju secret servica sto znaci da bi ga neko brzo smaknuo,mislim da bi iranci bili prvi 100%.....bice veselo,nevidim nikakvog napredka sledece 4 godine
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
balkanbomber
2021-01-10T14:46:33Z
Originally Posted by: Zatoichi 

Tviter napravio “purge” ko onaj u sjevernoj koreji,glumcu james woods su obrisali 130.000 followers,david rubinu 7000 itd,udrise po konzervativcima....iranski ayatolah prijetio da ce trump biti mrtav dva dana nakon sto izadje iz bjele kuce,njegov konto lijepo i uredno radi bez ikakvih problema...

Pa Nazi-Stazi-NK-metode su sasvim ok ako ih ljevica koristi, tako to funkcionira na zapadu...

prije 1,5 godinu su ljevicari u Austriji u hollywoodskoj maneri namjestili tadasnjem Vizekanzleru zamku koja je na kraju zavrsila rezolicijom vlade... zanci ne mjesecima nego godinama su spremali zamku, izmisljali krivne identitete, stupili u kontakt sa nizim pozicijama, uplacivali neke pare, onda pozvali vizekanzlera na ibizu, tam lagali o investicijama od stotina miliona, sipali alkohol i uhvatili ga kako pijan sere "kaj ce on sve napravit"... jbt pa ako to nije ultra-ilegalno onda ne znam i na kraju je kostalo vladu i milione radi novih izbora itd...
On je čovjek jako dobar momak!
fanatic
2021-01-10T18:05:06Z
https://www.index.hr/vij...ih-kriticno/2245427.aspx 

očekujem klečanje i za ovoga
Zatoichi
2021-01-10T19:08:55Z
Originally Posted by: fanatic 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/napad-na-podrucju-chicaga-nasumce-upucao-sedmero-ubio-troje-vise-njih-kriticno/2245427.aspx

očekujem klečanje i za ovoga

U chikagu godisnje bude oko 500-600 ljudi ubijeno,uglavnom black on black,niko o tome neprica,narocito BLM....ako je tip sto je pucao bjelac onda ce od toga da naprave politicku sapunicu,ako je crnac onda nikom nista,nestace sa medija za par dana
ksian
2021-01-11T21:19:01Z
Meni je jasno da ljudi mogu biti konzervativci ili liberali. Meni je jasno da neko može biti skloniji socijalizmu, a neko kaptializmu. Jasno mi je i ogorčenje ljudi raznim lobijima koji de fakto upravljaju Amerikom iz sjene. Jasno mi je koliko je problematičan institut političke korektnosti. Ali mi nisu jasni ljudi koji podržavaju političku karijeru Donalda Trumpa.

100% sam siguran da među svom onom rajom koja je neki dan jurišala na Capitol nije bio ni jedan koji se rodio sa zlatnom žicom u ustima, ali zato jest onaj koji ih je nahuškao da idu pred Capitol, i koji je, očigledno dobro instruiran od svojih odvjetnika itekako pazio u svim svojim govorima i tweetovima da ne kaže ništa što ga može direktno inkriminirati u pogledu napada na institucije.

Trump je razmaženo derište koje nikad nije sazrelo u kompletnu osobu, i čiji je najveći politički kvalitet da dobro prepoznaje niske strasti Amerike, i ne predstavlja mu nikakv problem raspaliti ih, a što se odgovornosti tiče, njegov pojam odgovornosti nikad ne ide bitno dalje od odgovornosti za vlastitu guzicu i odgovornosti za stvaranje nove političke dinastije, sastavljene od članova njegove obitelji. Vjerovati i u Trumpov altruizam i u Trumpov patriotizam je jednostavno beskrajno naivno.

Sa druge strane, više je nego zabrinjavajuće da su Facebook i Tweeter bez problema blokirali još uvijek aktuelnog američkog predsjednika. Na stranu što o njemu i njegovim postupcima imam vrlo loše mišljenje, užasava pomisao da su se te dvije kompanije bez problema stavile iznad formalno najmoćnijeg čovjeka na svijetu, neovisno o tome što je on na odlasku sa te funkcije. To su potezi bez presedana, i povrh svega ne doprinose smirivanju situacije, jer u trenutku kad je Amerika prilično polarizirana, i kad je ograničen dijalog između dva politička tabora, nije ni mudro ni pošteno jednoj strani ukidati mogućnost javnog izjašnjavanja.

Amerika ima poprilično problema, ali ni na jedan od njih nije odgovor Trump. Doduše, Trump je riješenje u slučaju da mislite da Americi treba još cirkusa. Predizbornog cirkusa sa izgradnjom imaginarnog zida sa Meksikom, cirkusa sa Kim Jong Unom, Vučićem i sličnim opskurnim likovima, cirkusa sa pokradenim izborima za koje dokaze nisu pronašli ni mnogi ljudi koje je na te pozicije imenovao upravo Donald Trump, i na samom kraju, kao šlag na tortu, cirkusa sa svim onim nevjerovatnim ljudima u zgradi Capitola. Trump je rješenje i za sve koji mrze Ameriku, ili bar njenu nadmoćnu poziciju i uticaj u svijetu, jer ne sjećam se ni jednog čovika koji je toliko sroza ugled Amerike koliko je to on napravio, zna se da je on Putinov daleko najdraži američki predsjednik, a znakovito je i kako su Kinezi sva ova događanja na Capitolu mudro odšutili.

Bronson0
2021-01-11T21:32:44Z
Ova antikampanja protiv trumpa je ustvari najbolja stvar koja mu se dogodila. Da nije bilo medija i konstantnog pilanja kako je trumo star, glup,pokvaren... pitanje je bi li on ikad posta predsjednik. Uz to je i iskren i na svakom nastupu vidis njegov karakter(kakav god bio) dok su obama, bush i ostala ekipa uz smijesak i strucno napisane govore pobili ko zna koliko ljudi.
Zatoichi
2021-01-13T03:31:26Z
Interesantno kako zovu sve riot a ne protest....ekipa sto je provalila u capitol je bila pred capitolom dok je trump jos drzao govor,od trumpove lokacije do capitola 45minuta pjeske,posto su ceste bile blokirane od strane policije autima se nije moglo doci do capitola...ekipa sto je provalila nije imala nista samdemostrantima na trumpovoj lokaciji...that said,ufc legenda pat miletich je bio na “demonstraciji”,slusao trumpov govor,slikao se sa fans,postavio slike na facebook...dali mu otkaz ,radio je za neku broadcasting agenciju......to ti je kao da odes da gledas dinamo i dobijes otkaz zato sto su bbb napravili pizdariju nakon utakmice 😳
thelovacluka
2021-01-13T06:36:36Z
Govorim vam da su danas ljevičari najveći fašisti. Smeće.

Trump je seksist i primitivac, ali ovo drugo je podmuklo i bolesno smeće.

Kod desničara u USA imaš redneke, ali imaš i puno inteligentnih family oriented razumnih ljudi koji drže do nekih vrijednosti, logike, poštovanja prema sugrađanima, poštenja. Donose neke razumne zaključke što je dobro i što ne u društvu i tko ima kakvu odgovornost

Kod ljevičara su svi idioti. Od ANTIFA smeća do profesora na fakultetima koji imaju takve teorije o društvu da ne bi vjerovao da je to moguće.

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
balkanbomber
2021-01-13T11:24:43Z
Originally Posted by: thelovacluka 

Govorim vam da su danas ljevičari najveći fašisti. Smeće.

Trump je seksist i primitivac, ali ovo drugo je podmuklo i bolesno smeće.

Kod desničara u USA imaš redneke, ali imaš i puno inteligentnih family oriented razumnih ljudi koji drže do nekih vrijednosti, logike, poštovanja prema sugrađanima, poštenja. Donose neke razumne zaključke što je dobro i što ne u društvu i tko ima kakvu odgovornost

Kod ljevičara su svi idioti. Od ANTIFA smeća do profesora na fakultetima koji imaju takve teorije o društvu da ne bi vjerovao da je to moguće.

a jbg nije ni jedna ni druga strana idealna, slazem se sa mnogim sto si napisao ali ne mogu se sloziti stim da su svi ljevicari idioti.

ipak je opet sredina najbolja, u tu trpam na primjer Schwarzeneggera, on je konzervativac koji se sece tu negdje na liniji izmedu left and right i dobro mu je islo i zato ga i mnogi obozavaju...

ne treba biti rasist i nacionalist, ali isto tako je ovo sto ljevica po evropi radi propast, i najgore je da oni skoro pa svi akzeptiraju i cak brane konzervativce iz stranih, ili bolje receno dalekih drzava sa istoka, dok mrze, znaci stvarno mrze te iste "domace" konzervativce... meni je isti njemacki nacionalist i turski, jedino sto turske vise napadam posto su u vlasti, dakle predsjednik je nacionalist/fastist, dok je to u njemackoj samo bla bla bez ikakve realne mogucnosti nesto uciniti.

isto tako zeleni imaju dobre ideje ali to mora biti sve u sklopu sa mogucnostima a ne neke wet dreams fantazije koje hoce da uvedu.

i na kraju, uvjeren sam da i dosta left voters, dakle demokrata, ne podrzava te gender ideje kao sto bi ultra-lefts htjeli, ali je problem sto ako se izjasnis protiv toga te uniste pa mnogi cute.. jbg.. sami su si to dopustili

On je čovjek jako dobar momak!
Zatoichi
2021-01-13T14:14:12Z
Youtube skinuo trumpov channel,nju jork siti canceluje 17 miliona kontrakt sa trumpom...vjerovatno jedan od kontrakta gdje je njegova kompanija trebala popravljati neke zgrade....ovi iz Forbes su rekli da ce pratiti sve ove sto su radili za trumpa i da ce vrsiti pritisak na kompanije koje ih zaposle ......ovo me podsjeca na hitlerove smedje kosuljase st su isli okolo i napadali ljude koji su isli u zidovske prodavnice a po noci im razbijali stakla
Zatoichi
2021-01-13T23:05:31Z
🤪😂.......Facebook blokiran u africkoj zemlji Uganda,imaju izbore i nezele propagandu sa facebooka da im se mjesa u izbore....navodno fejsbuku se to nije svidjelo 😂
Stipe
2021-01-14T10:53:18Z
Originally Posted by: Zatoichi 

Youtube skinuo trumpov channel,nju jork siti canceluje 17 miliona kontrakt sa trumpom...vjerovatno jedan od kontrakta gdje je njegova kompanija trebala popravljati neke zgrade....ovi iz Forbes su rekli da ce pratiti sve ove sto su radili za trumpa i da ce vrsiti pritisak na kompanije koje ih zaposle ......ovo me podsjeca na hitlerove smedje kosuljase st su isli okolo i napadali ljude koji su isli u zidovske prodavnice a po noci im razbijali stakla

Prilično je ludo što sad Trumpu rade.

Lako se mogu vidjeti njegovi otvoreni pozivi da su oni Law & Order strana, i da ne želi razbijanja, upade, nemire i slično.

Usprkos tome mu prišivaju "pozivanje na nerede" i "uzrokovanje" koječega i još hvataju zalet u tome svemu.

To nije healing, to je daljnje raspirivanje.

K tome su najglasniji isti oni koji su cijelo ljeto drukali za BLM divljanja koja su porazbijala i unazadila nebrojeno zajednica za koje se, kao, bore. Sad im kontinuirano njihove vlastite citate vraćaju i završavaju banirani na twitteru. :)20

A sve je ionako bilo zasnovano na gotovo trivijalnim manipulacijama.

Jako čudna vremena, a za put nabolje valjalo bi se osloniti prije svega na realnost, što se trenutno ondje ne dešava.

-Stipe

Zatoichi
2021-01-14T23:24:31Z
Uglavnom “big tech”(twitter,google ,facebook) su sami sebi otvorili pandorinu kutiju...nakon sto su banovali i blokirali trumpa pa krenuli sa “purge” i blokirali i banovali dosta konzervativaca,sto poznatih,sto politicara i sad jos kad se saznalo da su board members facebooka,googla i twitera dobili visoke pozicije u bajdenovoj administraciji,dosta drzava je shvatilo da je solial medija vrlo opasna stvar...angela merkel se odmah izjasnila da to nije bilo dobro sto su uradili,indija sprema zakone koje ce blokirati facebook twiter ,google ,to jest uskratiti moc koju sad imaju,australiski parlament jse isto sprema da naprave zakon gdje social medija nece moci cenzurisati pravo govora i gdje nece moci banovati na politickoj osnovi......social medija kompanije imaju otvoren prozor u svaciju kucu,mogu da kazu i da rade sta hoce,vrse propagandu bez da ih iko moze kaznuti,guzonje su svatile da to sto se desilo trumpu moze desiti i njima tak da ih je sad uhvatila panika pa sve vise zemalja gledaju da nadju nacin da blokiraju i uskrate moc social medije .....bice interesantno sledecih 4 godine.....demokrati opet napravili show,kao impeached trump po drugi put no to je sve simbolicno,da bi se trump impeached senat bi se trebao sastati i glasati,treba biti vecina za impeachment da bi to proslo no senat se tek sastaje januara 20tog u 1 sat podne,trump je predsjednik do 12,u jedan sat bajden ce biti predsjednik a trump civil.....iako ce senat tad preci u u ruke demokrata i imace vecinu sa jednim extra glasom(kamala harris) trump ce biti civil i nece se moci impeach.....demokrati sad da planiraju da impeach trumpa iako nije vise predsjednik samo da covjek nebi mogao ici za predsjednika u 2024,....to ti dodje kao da si radio za telekom i predjes u neku drugu kompaniju i pocnes tamo raditi,zovete te kasnije telekom da ti da otkaz,nema smisla no to ti je sadasnja demokratska partija amerike,kao mentalni bolesnici koji su uzimali redovno tablete sve dok se nije orangeman (trump 🤪) pojavio i bolesnici su zaboravili tablete i sad running amok.....mislim da ce biti ovdje jos svega,najbolje mi je to sto su se big tech otkrile ko su i sta su 👏
Similar Topics
Users browsing this topic