Postoji ljudi koji su iznimno kompetitivni, vole se natjecati i ne vole gubiti. Bilo da igraju šah, karte, košarku. Uvijek se bore za pobjedu. Takav je DC, Mirko, Michael Jordan, Christiana Ronaldo. Imam ja jednog prijatelja koji kada igramo nogomet ima pristup kao da je finale svjetskog prvenstva a osjećaj sreće nakon pobjede i tuge nakon poraza su ekstremni. Meni je potpuno svejedno i beznam koji je rezultat a igram da se oznojim. Taj moj prijatelj je dobar i pošten čovjek a to što je iznimno kompetitivan, što je u stanju uklizati po betonu, napraviti faul i pokačati se radi lopte ne govori o njegovim ljudskim kvalitetama.
Mirko živi MMA. On je profesionalac. To je njegov kruh. On nebi nikada uspio da na treninzima ne ostavlja 300%. Koliko ja znam werdum je bio Mirku na plaći. Što su oni dogovorili ja ne znam ali ako nekoga plaćaš da ti bude sparing partner onda on mora zaraditi plaću. Pa Mike tyson je nakautirao masu svojih sparing partnera. Pa nije balet. Ti da bi zaštitio sparing partnera staviti ćeš duple štitnike, staviti ćeš veće rukavica, eventualno će on staviti kacigu i to je to. Ako se spremaš za borbu moraš raditi muške sparinge i ako nekoga plaćaš da ti pruži takav sparing onda se očekuje da zaradi plaču. To što Werdum u to vrijeme nije bio nitkova kategorija težinska, što je u stand up bio klasa niže nije Mirkov problem! To je kao da mi kurva u javnoj kući kaže da joj nije sad do seksa nego da bi se malo ljubakala i mazila! Može ali vrati 200 eura!
Osim toga Mirkov kick je možda i najjače pojedinačno oružje u povijesti MMA. Jedan prijatelj koji je bio s mnogima u ringu rekao je da Mirko udara najjače od svih. Da je njegov midle kick ispod 2 štitnika teže primiti nego udarac golom nogom mnogih drugih.
Postoje borci koji znaju raditi mekano, može se prilagoditi i raditi s curom od 50 kila i raditi ozbiljan sparing s teškašem. Postoje borci koji to ne mogu ili ne žele. Zato Mirko ne radi s rekreativcima i u svoju dvoranu prima samo one koji imaju namjeru ići u kavez! Da je Mirko htio imao bi hrpu rekreativaca i držao bi privatne sate amaterima i uzimao lovu. Očito to ne želi, nije mu to cilj i pomaže isključivo fighterima.
Tu se govori o tome kao da je Mirko uhvatio Werduma na ulici pa ga prebio. Mirko je tada bio profesionalac, radio je na tome da postane najbolji na svijetu, on je old school, on je odrastao uz Cikatiča, on se čeličio na batinama. Prije u borilačkom sportu dobiješ batine na prvom treningu tako da odma odustanu svi koji trebaju odustati. Danas je pristup drugačiji. Dana je cilj imati što više članova, rekreativce, djecu.....