Poll Question : Hocete li se cijepiti?

Total: 18

Bronson0
2021-08-29T19:04:06Z
Originally Posted by: pecho 

Originally Posted by: Bronson0 

Vrtimo se u krug. Ako cijepivo stiti od svih novih sojeva onda ko se boji korone neka se cijepi. Ako su problem mutacije, problem su svakako jer ce nam ih donijeti afrikanci, indijci, bosanci i srbi... Tako da nema razloga cijepiti ljude koji su spremni riskirati s koronom i ne zele se cijepiti.

Sto se tice boginja, opet vrtnja u krug. Cijepivo za boginje je dugorocno rjesenje jer ucinak traje 10-20 godina. Kad naprave cijepivo za koronu koje traje 10-20 godina mozda je suzbiju, do tada cemo morati nauciti ziviti s koronom ko sto zivimo sa gripom

Pa zato i i sad sile ljude da se cijepe jer ne žele opet nove sojeve zbog ljudi koji se ne žele cijepiti. U tome je stvar i zato sam ti odgovorio 5 puta zašto je potrebno cijepiti "zdravog" čovjeka.
Btw u Indiji se provodi masovno cijepljenje samo što će potrajati.
Svakako će ljudi biti u ogromnim problemima zbog necijepljenja,brzi antigenski testovi po 200 kn,nemogućnost odlaska na jako puno mjesta. Cijepljenje neće biti prisilno ali život jednog takvog čovjeka će biti na vagi.

Nadam se da se zajebavas. Ne mislis valjda ozbiljno da ce ikad uspijeti cijepiti 100% ljudi u hrvatskoj, a kamoli u zemlji gdje krave i ljudi zajedno seru po cesti. Znaci nema jebene sanse da se korona ikad iskorijeni s ovakvim cijepivom i to ce ti reci svaki znanstvenik i doktor. Oni savjetuju cijepljenje prvenstveno da zastitis sebe i da se ne opetereti zdravstveni sustav. A to ce sprijeciti tako da se cijepi starije i rizicne, sve ostalo je znanstvena fantastika. To sto oni pricaju o sirenju novih sojeva je u rangu onoga da prijetis dijetetu da ce mu rep izrasti ako bude pilo kavu.

Znaci stvar je vrlo jednostavna, ne znam zasto odbijas zdravu logiku. Imas 2 slucaja:
1.Cijepivo suzbija nove sojeve-cijepljeni su zasticeni od necjepljenih, a necjepljeni riskiraju na svoju odgovornost
2.Cijepivo ne suzbija nove sojeve i cijepi se 100% hrvatske ali dode na odmor par srba,indijaca,brazilaca... i donese nam koronu i najebu svi.

Znaci koja god od ovih opcija bude,nema nikakvog smisla pokusavat cijepiti sve, a sve i da ima smisla to je nemoguce.

Ne zajebavam se. Cjepivo štiti od novih sojeva (zasad) a velika količina necijepljenih će vrlo vjerovatno proizvesti nove sojeve Covida. Vrlo, vrlo jednostavno (nadam se da se grdo varam).
Tvoja "logika" meni osobno nema nikakvog smisla.

Sad pazi ovo, ti govoriš da je nemoguće cijepiti cijelu Hrvatsku. Ok, onda kako je moguće da su 1972 godine cjelokupnu populaciju Jugoslavije cijepili u dva tjedna? Oko 18 milijuna ljudi (mislim da je toliko bilo). Btw u Kini su cijepili zasada 900 milijuna ljudi, Indija se penje konstantno u zadnjih 30 dana, 630 milijuna doza je dano a 145 milijuna ljudi je procijepljeno skroz.
U svijetu su dvije doze primili oko 3 milijarde ljudi.

Daj reci sto ti konretno nema smisla pa da rascistimo. Eto ja sam napisao 2 mogucnosti, a ti napisi trecu u kojoj sam ja u krivu.

Sto se tice cijepljenja u jugoslaviji i kini svi znaju o cemu se radi. To je prisilno cijepljenje, u kini to moze proci kad ionako nemaju demokraciju i ne zive od turizma kao mi. Dok kod nas nema sanse, a nema ni smisla.

Tih 3 milijarde cjepljenih je cak i solidan broj bez obzira sto se prijetilo otkazima i sto je trecina tog broja u kini. Ali na stranu sad sve cini li ti se realno da se proizvede i plati preko 14 milijardi cijepiva svaka godine narednih ko zna koliko godina. Meni je to znanstvena fantastika ali ako neko vjeruje u to neka vjeruje ali nema pravo mene prisiljavati
pecho
2021-08-29T19:31:55Z

Vrtimo se u krug. Ako cijepivo stiti od svih novih sojeva onda ko se boji korone neka se cijepi. Ako su problem mutacije, problem su svakako jer ce nam ih donijeti afrikanci, indijci, bosanci i srbi... Tako da nema razloga cijepiti ljude koji su spremni riskirati s koronom i ne zele se cijepiti.

Sto se tice boginja, opet vrtnja u krug. Cijepivo za boginje je dugorocno rjesenje jer ucinak traje 10-20 godina. Kad naprave cijepivo za koronu koje traje 10-20 godina mozda je suzbiju, do tada cemo morati nauciti ziviti s koronom ko sto zivimo sa gripom

Pa zato i i sad sile ljude da se cijepe jer ne žele opet nove sojeve zbog ljudi koji se ne žele cijepiti. U tome je stvar i zato sam ti odgovorio 5 puta zašto je potrebno cijepiti "zdravog" čovjeka.
Btw u Indiji se provodi masovno cijepljenje samo što će potrajati.
Svakako će ljudi biti u ogromnim problemima zbog necijepljenja,brzi antigenski testovi po 200 kn,nemogućnost odlaska na jako puno mjesta. Cijepljenje neće biti prisilno ali život jednog takvog čovjeka će biti na vagi.

Nadam se da se zajebavas. Ne mislis valjda ozbiljno da ce ikad uspijeti cijepiti 100% ljudi u hrvatskoj, a kamoli u zemlji gdje krave i ljudi zajedno seru po cesti. Znaci nema jebene sanse da se korona ikad iskorijeni s ovakvim cijepivom i to ce ti reci svaki znanstvenik i doktor. Oni savjetuju cijepljenje prvenstveno da zastitis sebe i da se ne opetereti zdravstveni sustav. A to ce sprijeciti tako da se cijepi starije i rizicne, sve ostalo je znanstvena fantastika. To sto oni pricaju o sirenju novih sojeva je u rangu onoga da prijetis dijetetu da ce mu rep izrasti ako bude pilo kavu.

Znaci stvar je vrlo jednostavna, ne znam zasto odbijas zdravu logiku. Imas 2 slucaja:
1.Cijepivo suzbija nove sojeve-cijepljeni su zasticeni od necjepljenih, a necjepljeni riskiraju na svoju odgovornost
2.Cijepivo ne suzbija nove sojeve i cijepi se 100% hrvatske ali dode na odmor par srba,indijaca,brazilaca... i donese nam koronu i najebu svi.

Znaci koja god od ovih opcija bude,nema nikakvog smisla pokusavat cijepiti sve, a sve i da ima smisla to je nemoguce.

Ne zajebavam se. Cjepivo štiti od novih sojeva (zasad) a velika količina necijepljenih će vrlo vjerovatno proizvesti nove sojeve Covida. Vrlo, vrlo jednostavno (nadam se da se grdo varam).
Tvoja "logika" meni osobno nema nikakvog smisla.

Sad pazi ovo, ti govoriš da je nemoguće cijepiti cijelu Hrvatsku. Ok, onda kako je moguće da su 1972 godine cjelokupnu populaciju Jugoslavije cijepili u dva tjedna? Oko 18 milijuna ljudi (mislim da je toliko bilo). Btw u Kini su cijepili zasada 900 milijuna ljudi, Indija se penje konstantno u zadnjih 30 dana, 630 milijuna doza je dano a 145 milijuna ljudi je procijepljeno skroz.
U svijetu su dvije doze primili oko 3 milijarde ljudi.

Daj reci sto ti konretno nema smisla pa da rascistimo. Eto ja sam napisao 2 mogucnosti, a ti napisi trecu u kojoj sam ja u krivu.

Sto se tice cijepljenja u jugoslaviji i kini svi znaju o cemu se radi. To je prisilno cijepljenje, u kini to moze proci kad ionako nemaju demokraciju i ne zive od turizma kao mi. Dok kod nas nema sanse, a nema ni smisla.

Tih 3 milijarde cjepljenih je cak i solidan broj bez obzira sto se prijetilo otkazima i sto je trecina tog broja u kini. Ali na stranu sad sve cini li ti se realno da se proizvede i plati preko 14 milijardi cijepiva svaka godine narednih ko zna koliko godina. Meni je to znanstvena fantastika ali ako neko vjeruje u to neka vjeruje ali nema pravo mene prisiljavati

Nemaš mi šta objasniti jer ne gledamo na materiju isto. Meni tvoje nema apsolutno ništa smisla, ali to je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega.
I da se onda nije cijepilo kompletno stanovništvo cijela Juga bi imala Boginje. Normalno da je komunizam imao ruke u tome.

Meni nije znanstvena fantastika, ja se nadam normalno životu nakon ovoga svega, ali je očito zbog izbora ljudi to se neće dogoditi.

There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Bronson0
2021-08-29T22:12:00Z
Eto slazes li se da ucinak cijepiva za boginje traje 10-20 godina i onda nema smisla to usporedivati s cijepivom za koronu ciji ucinak traje godinu dana.

A ako imam pravo na misljenje, valjda imam pravo i necijepiti se.
pecho
2021-08-30T08:07:48Z

Eto slazes li se da ucinak cijepiva za boginje traje 10-20 godina i onda nema smisla to usporedivati s cijepivom za koronu ciji ucinak traje godinu dana.

1. Učinak cjepiva za boginje je imao učinak 3-5 godina nakon kojega je trebalo "booster" cjepivo.

2. Rekao sam ti zašto bilo potrebno cijepiti i "zdrave" ljude odnosno zbog mogućnosti pojave novih sojeva. Više cijepljenih ljudi > mala mogućnost zaraze među cijepljenim ljudima jer cijepljeni ljude nose manje virusa u sebi (dokazano) > herd immunity.

3. Rekao si da je nemoguće cijepiti 100 % Hrvatske, cijepila se cijela Jugoslavije 1972 godine. Nije bitno jel bilo prisilno ili ne, takva mogućnost postoji.

Normalno da se imaš pravo ne -cijepiti. Tvoja volja.
dr jupidu
2021-08-30T10:46:16Z
kako sam ja prvi osjetio opasnost i napravio temu ........

tako sad s mojim čudesnim napitkom nemogu dobit koronu nikako

podržavam cjepljenje starijih s bolestima kroničnim....

ostali kako ko želi

nikakva više zatvaranja i maske i slično

nema smisla
The Last Emperor
2021-08-30T15:07:22Z
Recite vi meni zasto se nije uspio iskorjeniti virus gripe? Da li smatrate sad nakon gotovo 2 godine da ce se isto dogoditi i sa covidom?
Bronson0
2021-08-30T15:54:14Z

1. Učinak cjepiva za boginje je imao učinak 3-5 godina nakon kojega je trebalo "booster" cjepivo.

2. Rekao sam ti zašto bilo potrebno cijepiti i "zdrave" ljude odnosno zbog mogućnosti pojave novih sojeva. Više cijepljenih ljudi > mala mogućnost zaraze među cijepljenim ljudima jer cijepljeni ljude nose manje virusa u sebi (dokazano) > herd immunity.

3. Rekao si da je nemoguće cijepiti 100 % Hrvatske, cijepila se cijela Jugoslavije 1972 godine. Nije bitno jel bilo prisilno ili ne, takva mogućnost postoji.

1.E sad usporedi 3-5 godina da 6-12 mjeseci. I jos dodaj one studije koje govore da je cijepivo za gripu slabije svake sljedece godine(nema takvih studija za cijepivo za koronu ali slicna su cijepiva).
2.
1.cijepivo stiti od novih sojeva=cjepljeni zasticeni, necjepljeni riskiraju na svoju odgovornost
2.cijepivo ne stiti od novih sojeva=svi najebemo jer nam nove sojeve uvezu iz afrike,indije,juzne amerike, bosne, srbije itd.
3. Nemoguce je. Ko sto je je nemoguce biti feudalac. Da, nekad je bilo moguce i da tehnicki je moguce ali sanse su toliko male da je ne moguce i ukljucuju krsenje ljudskih prava.
thelovacluka
2021-08-30T17:47:04Z
nisam znao da su gripa i covid isti.

Istraživanja govore drugačije.
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Bronson0
2021-08-30T17:54:33Z
"I jos dodaj one studije koje govore da je cijepivo za gripu slabije svake sljedece godine(nema takvih studija za cijepivo za koronu ali slicna su cijepiva)."

Iz ovoga si ti izvukao da ja mislim da su korona i gripa isto?
pecho
2021-08-30T18:10:32Z

1.E sad usporedi 3-5 godina da 6-12 mjeseci. I jos dodaj one studije koje govore da je cijepivo za gripu slabije svake sljedece godine(nema takvih studija za cijepivo za koronu ali slicna su cijepiva).
2.
1.cijepivo stiti od novih sojeva=cjepljeni zasticeni, necjepljeni riskiraju na svoju odgovornost
2.cijepivo ne stiti od novih sojeva=svi najebemo jer nam nove sojeve uvezu iz afrike,indije,juzne amerike, bosne, srbije itd.
3. Nemoguce je. Ko sto je je nemoguce biti feudalac. Da, nekad je bilo moguce i da tehnicki je moguce ali sanse su toliko male da je ne moguce i ukljucuju krsenje ljudskih prava.

1. Ovo nije gripa. Što više cijepljenih>manji kolaps zdravstvenog sistema.

2. Necijepljeni rade nove sojeve i u tome je najveći problem.

3. Moguće je i dokazano da se može.

Ti i ja smo iscrpili ovaj razgovor i mislim da se nema šta reći više. Mogu ti natrpat znanstvenih studija ali nema smisla jer nitko to ne bude niti otvorio.

DjomlaKS
2021-08-30T19:04:09Z
Originally Posted by: The Last Emperor 

Recite vi meni zasto se nije uspio iskorjeniti virus gripe? Da li smatrate sad nakon gotovo 2 godine da ce se isto dogoditi i sa covidom?

+1

S koronom se najprije treba naviknuti živjeti, a ne pljuvati po svima koji se odbijaju cijepiti ili ne "pridržavati mjera".
A ovo kad netko ide a pričama o znanstvenim istraživanjima, činjenicama...HAHAHAHAH
Pa bar smo u ovih godinu i pol naučili da su "stručnjaci" daleko od svoje struke!
Bronson0
2021-08-30T19:17:59Z

2.

Ti i ja smo iscrpili ovaj razgovor i mislim da se nema šta reći više. Mogu ti natrpat znanstvenih studija ali nema smisla jer nitko to ne bude niti otvorio.

1. Nije gripa ali nisu ni boginje. Sto se tice zdravstvenog sustava to je po meni jedini valjan razlog za cijepiti se ali s obzirom koliko malo mladih zavrsava u bolnicama nema potrebe da se svi cijepe.
https://www.google.com/a...-with-delta-variant/amp/ 
3.Nije moguce bez zadiranja u ljudska prava i demokraciju. Bilo bi zalosno da je to moguce.

Opcenito te znanstvene studije nemaju smisla jer ja ne govorim kontra njih. Samo na temelju njih donesem zakljucak. A zakljucak je da nikad niko nije uspio istrijebiti neku bolest s cjepivom cije je trajanje oko godinu dana. Kad i ako izmisle cijepivo s trajanjem od bar koju godinu vise onda mozemo pricati o tome
thelovacluka
2021-08-30T19:28:25Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Originally Posted by: The Last Emperor 

+1
S koronom se najprije treba naviknuti živjeti, a ne pljuvati po svima koji se odbijaju cijepiti ili ne "pridržavati mjera".
A ovo kad netko ide a pričama o znanstvenim istraživanjima, činjenicama...HAHAHAHAH
Pa bar smo u ovih godinu i pol naučili da su "stručnjaci" daleko od svoje struke!

Mislim da je onda jasno zašto razmišljaš kako razmišljaš, s obzirom otkud tvoje infomracije dolaze. Ismijavanje znanstvenih istraživanja 😐

treba se naviknuti živjeti? Ovo je izjava ko dok se moraš naviknuti živjeti da se friđider otvara na lijevo, a ne na desno, kako se do sada otvarao.
Ne znam što tebi znači naviknuti se živjeti, ali sumnjam da budeš mogao objasniti.
Možda misliš na ono dok još covid nije bio otkriven, a u Kini bolnice prepune ljudi na respiratorima. Ili je možda i to fake news bilo. ne znam.
kako s enaviknuti na to? U biti, možda misliš sve pustiti nek pocrkaju ljudi. možda na to misliš.

A za gripu sam mislio na last emperora, ali i općenito uspoređivanje gripe i covida ostali rade.

još jedanput moram istaknuti da upravo ovaj stav ismijavanje nečeg konkretnog, znanstvenog je razlog zaštio su ljudi zaostali u razmišljanjima. ismijavanje nečega što ne razumiješ. srednji vijek
my 2 filthy cent.

thelovacluka
2021-08-30T19:36:56Z
Imaš dvsdesetak znanstvenik od 30-50 godina starosti koji 5 mjeseci rade znanstveno istraživanje i prikupljaju podatke, analiziraju, konzultiraju se, proučavaj zašto je nešto kako je i onda dođe jedan kpji veli da to ne vrijedi. Koji nema blage veze sa općenito tim pristupom, a kamoli veze s ovom strukom i znanošću.

super
dr jupidu
2021-08-31T06:52:57Z

2.

daj pojasni nam stavku 2 da necjepljeni rade nove sojeve:))))?????

inače malo pročitaj općenito o virusima ...nisam ni ja virusolog već doktor mma al dosta sam čitao o virusima općenito

i da..i ja i nekoliko ljudi pijemo čudesni napitak s kojim nemožemo u javnost koji štiti od korone

pecho
2021-08-31T07:42:40Z
Originally Posted by: dr jupidu 

2.

daj pojasni nam stavku 2 da necjepljeni rade nove sojeve:))))?????

inače malo pročitaj općenito o virusima ...nisam ni ja virusolog već doktor mma al dosta sam čitao o virusima općenito

i da..i ja i nekoliko ljudi pijemo čudesni napitak s kojim nemožemo u javnost koji štiti od korone

Iznenadilo bi me jupidu da uopće znaš čitati, sve ove ostale gluposti koje si nadrobio ne želim niti komentirati jer nemaju veze sa zdravom pameću.

"The viral evolution is a bit like a ticking clock. The more we allow infections to occur, the more likely changes will occur. When we have lots of people infected, we give more chances to the virus to diversify and then adapt to selective pressures," says Ray, vice-chair of medicine for data integrity and analytics and professor in the Division of Infectious Diseases at Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore, Maryland.

"The problem is if the virus changes in such a way that the spike protein — which the antibodies from the vaccine are directed against — are no longer effective at binding and destroying the virus, and the virus escapes immune surveillance," Nelson says.

If this occurs, he says, "we will have an ineffective vaccine, essentially. And we'll be back to where we were last March with a brand-new disease."

The flexibility of mRNA vaccines is one potential solution. These vaccines could be more easily and quickly adapted to respond to a new, more vaccine-elusive variant.

"That's absolutely reassuring," Nelson says. For example, if a mutation changes the spike protein and vaccines no longer recognize it, a manufacturer could identify the new protein and incorporate that in a new mRNA vaccine.

"The problem is that some people are not taking the current vaccine," he adds. "I'm not sure what is going to make them take the next vaccine."

dr jupidu
2021-08-31T14:05:55Z
ja i nekoliko ljudi pijemo čudesni napitak od starta korone i niko nije dobio koronu

amen

za cijenu pitajte u inbox

nema đabe ni kod stare babe....

evo danas javljaju da je na nivou europske unije cjepljeno 70 % ljudi i da će uskoro bit tvoreno sve jer je postignut cilj
The Last Emperor
2021-08-31T14:47:00Z
U Izraelu, daleko najprocjepljenijoj zemlji na svijetu (od ovih visemilijunskih), danas 11 000 novih slucajeva. A jos su odavno poceli cijepiti sa 3. dozom, vec je preko 2 milijuna ljudi dobilo trecu dozu. Fijasko.
thelovacluka
2021-08-31T16:14:29Z
E, sad zaozbiljno...al stvarno.

Daj mi opiši korake koje si poduzeo da ovo sad napišeš ,zaključiš
DjomlaKS
2021-08-31T22:06:26Z
Al ove fore o znanstvenim istraživanjima, pa kao rekao ovaj znanstvenik ovo ili ono...decki stvarno se nemojte praviti prepametni 😂
Vi koji čitate sva ta "istraživanja" i guglate satima o tim znanstvenicima., ne znate nista vise od nas koji koronu komentiraju onako uz jutarnju kavu. Servira vam se tek onoliko koliko je dozvoljeno, a ne koliko je potrebno, i samim time pojma nemate al se eto drago pravit pametan.
Ako je vjerovati svim tim znanstvenicima, istraživanjima, i pogotovo ovim huškačkim medijima., onda bi u BiH ili Švedskoj ljudi masovno umirali, dok recimo u Francuskoj ili Njemačkoj korona ne bi ni postojala! A gle čuda, situacija gotovo ista.

Pustite te priče, i na zamarajte se previše. Za coronu je jedino jasno da je vecina mjera besmislena, i da se rizična skupina mora cijepiti, ALI svojevoljno! Sve ostalo su gluposti.
Similar Topics
Users browsing this topic