Poll Question : Hocete li se cijepiti?

Total: 18

pecho
2021-09-01T00:00:48Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Al ove fore o znanstvenim istraživanjima, pa kao rekao ovaj znanstvenik ovo ili ono...decki stvarno se nemojte praviti prepametni 😂
Vi koji čitate sva ta "istraživanja" i guglate satima o tim znanstvenicima., ne znate nista vise od nas koji koronu komentiraju onako uz jutarnju kavu. Servira vam se tek onoliko koliko je dozvoljeno, a ne koliko je potrebno, i samim time pojma nemate al se eto drago pravit pametan
.
Ako je vjerovati svim tim znanstvenicima, istraživanjima, i pogotovo ovim huškačkim medijima., onda bi u BiH ili Švedskoj ljudi masovno umirali, dok recimo u Francuskoj ili Njemačkoj korona ne bi ni postojala! A gle čuda, situacija gotovo ista.

Pustite te priče, i na zamarajte se previše. Za coronu je jedino jasno da je vecina mjera besmislena, i da se rizična skupina mora cijepiti, ALI svojevoljno! Sve ostalo su gluposti.

1. Dosadan si i misli si šta hoćeš. Tvoje pravo. Netko čita istraživanja,netko čita ne znam,bakine recepte.
Tako da oladi sa prozivanjem.
2. Tebi jesu gluposti. Netkom drugom nije.
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
DjomlaKS
2021-09-01T06:23:41Z
Sory Pecho al to je istina 🤷‍♂️
Nitko ne voli pametnjakoviće u ovoj situaciji. Istraživanja pokazuju jedno, mediji pisu drugo, a u praksi je nesto sasvim trece.

Jedino sto ljude treba zanimati su cjepiva. Onaj tko se odluči cijepiti mora znati koje cijepivo uzeti. Sve ostalo je gubljenje vremena
pecho
2021-09-01T06:38:05Z

Sory Pecho al to je istina 🤷‍♂️
Nitko ne voli pametnjakoviće u ovoj situaciji. Istraživanja pokazuju jedno, mediji pisu drugo, a u praksi je nesto sasvim trece.

Jedino sto ljude treba zanimati su cjepiva. Onaj tko se odluči cijepiti mora znati koje cijepivo uzeti. Sve ostalo je gubljenje vremena

A otkud da uzimam informacije i da se zanimam o tome? Sa 24 sata?

Frende ncbi i pubmed su ti otvoreni za publiku baš što se tiče toga.
Stipe
2021-09-01T07:24:36Z

Al ove fore o znanstvenim istraživanjima, pa kao rekao ovaj znanstvenik ovo ili ono...decki stvarno se nemojte praviti prepametni 😂
Vi koji čitate sva ta "istraživanja" i guglate satima o tim znanstvenicima., ne znate nista vise od nas koji koronu komentiraju onako uz jutarnju kavu. Servira vam se tek onoliko koliko je dozvoljeno, a ne koliko je potrebno, i samim time pojma nemate al se eto drago pravit pametan.
Ako je vjerovati svim tim znanstvenicima, istraživanjima, i pogotovo ovim huškačkim medijima., onda bi u BiH ili Švedskoj ljudi masovno umirali, dok recimo u Francuskoj ili Njemačkoj korona ne bi ni postojala! A gle čuda, situacija gotovo ista.

Pustite te priče, i na zamarajte se previše. Za coronu je jedino jasno da je vecina mjera besmislena, i da se rizična skupina mora cijepiti, ALI svojevoljno! Sve ostalo su gluposti.

Situacija u BiH i u Njemačkoj nije niti slična.

BiH ima jako izražen višak smrtnosti kroz prošlih godinu dana; daleko veći od Njemačke.
Već su na oko 50% viška godišnje smrtnosti kroz period u zadnjih 12 mjeseci.

Vidi se nešto o tome na Tablici 2
http://www.healthdata.or...reported-covid-19-deaths 

Podatke je moguće vidjeti i ovdje -
https://ourworldindata.org/excess-mortality-covid 

Neko se vrijeme pretvaralo da se ništa ne dešava, prošle godine u ovo doba i još nekoliko tjedana, ali što se onda desilo je bilo vrlo teško.

K tome, za direktive koje covid odjeli u BiH dobivaju o tome koga spašavati i kako i koliko bolje je i ne pitati, na žalost.

-Stipe
thelovacluka
2021-09-01T07:25:26Z
Gausova krivulja. To je realnost.
Bog pomozi
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
thelovacluka
2021-09-01T07:26:31Z
Još par puta sam pročitao ova dva antologijska posta 😁👌
thelovacluka
2021-09-01T07:29:53Z

The Last Emperor
2021-09-01T08:38:34Z
Originally Posted by: Stipe 

Vi koji čitate sva ta "istraživanja" i guglate satima o tim znanstvenicima., ne znate nista vise od nas koji koronu komentiraju onako uz jutarnju kavu. Servira vam se tek onoliko koliko je dozvoljeno, a ne koliko je potrebno, i samim time pojma nemate al se eto drago pravit pametan.

Situacija u BiH i u Njemačkoj nije niti slična.

BiH ima jako izražen višak smrtnosti kroz prošlih godinu dana; daleko veći od Njemačke.
Već su na oko 50% viška godišnje smrtnosti kroz period u zadnjih 12 mjeseci.

Vidi se nešto o tome na Tablici 2
http://www.healthdata.or...reported-covid-19-deaths 

Podatke je moguće vidjeti i ovdje -
https://ourworldindata.org/excess-mortality-covid 

Neko se vrijeme pretvaralo da se ništa ne dešava, prošle godine u ovo doba i još nekoliko tjedana, ali što se onda desilo je bilo vrlo teško.

K tome, za direktive koje covid odjeli u BiH dobivaju o tome koga spašavati i kako i koliko bolje je i ne pitati, na žalost.

-Stipe

I ja sam cuo iz prve ruke da je u Sarajevu bilo kriticno prosle godine. Sto je i logicno s obzirom da su se ponasali kao da je uobicajena situacija.

DjomlaKS
2021-09-01T10:25:57Z
Sarajevo ne znam, al u određenim dijelovima korona je prošla onako kako i treba. Umirali su ovi iz rizične skupine(koji se i trebaju cijepiti), a ostali su je preboljeli kao malo jaču gripu.

Mjere sam prije donekle i respektao, al otkad su stigla cijepiva vecina mjera su teska glupost. A maltretiranje necjepljenih je jos veca glupost.
DjomlaKS
2021-09-01T10:31:04Z
Originally Posted by: thelovacluka 

https://youtu.be/y50i1bI2uN4

Nije u redu nazivati nekog glupim samo zato jer su neki od vas pičkice koje se panično boje korone i dane provode čitajući "istraživanja i izjave" raznoraznih znanstvenika, dok mi ostali drkamo kitu i jebe nas jedino sto ne mozemo normalno u soping ici i sl. stvari.
Nastavite glumiti pametnjakoviće, ali samo glumiti jer pametni ipak niste 😉
hamush
2021-09-01T11:36:21Z

Originally Posted by: thelovacluka 

https://youtu.be/y50i1bI2uN4

Nije u redu nazivati nekog glupim samo zato jer su neki od vas pičkice koje se panično boje korone i dane provode čitajući "istraživanja i izjave" raznoraznih znanstvenika, dok mi ostali drkamo kitu i jebe nas jedino sto ne mozemo normalno u soping ici i sl. stvari.
Nastavite glumiti pametnjakoviće, ali samo glumiti jer pametni ipak niste 😉

ovo treba quotati za buduce narastaje.

I kada se ljudi pitaju kako raznorazni Sladoljevi i Icke-ovi odrzavaju popularnost, treba im ovo pokazati. zajedno sa zadnja 2 posta...

Ogledni primjer ignorancije ponosa istom.

thelovacluka
2021-09-01T12:40:12Z
Djomlka, nisi niti video pogledao. Samo si pročitao screenshot, a video je itekak istinit.

Da imalo imaš dojam što znači znanost, što znači dok neko shvaća neku materiju toliko više od tebe da bolje da samo šutiš, ne bi se ovako ponašao. Postoje ljudi koji na razini DNA istražuju što se sve tu događa i izbacuju svoje radove, a ti se ismijavaš iz toga. Pa daj nazovi lijepo te nenznalice i reci im da je to sve glupost. Daj snimi razgovor, stavi na utube.

Taj mobitel na kojem drkaš je isto rezultat godina i godina znanstvenog istraživanja, od najranijeg tranzistora, NPN, PNP, materijala i voltaže i struje koji su potrebni za rad, do toga da ti čipovi danas imaju takvih bezbroj da rade sinkronizirano i da takvi kao ti, rekli bi ameri ignorant ljudi, možete ovako nastupati.

Ti si dobio neki prolazni osjećaj ponižavanja nekog ili ne znam što, a u biti si sam sebe ponizio. Mogu se kladiti da čak i ovi koji su na tvojoj "strani" sad kolutaju s očima na ova zadnja 3 posta.

Bronson0
2021-09-01T12:52:38Z
A je malo, da XD. Jbg, ja se slazem sa tim znanstvenim studijama ali se ne slazem s vasom interpretacijom. Npr. ko sto je djomla napisa vi vidite povecanu smrtnost od korone u bosni i to vam je argument za prisilno cijepljenje svih(sad prave cijepivo za djecu) dok ja vidim povecanu smrtnost rizicnih skupina i to mi je argument za cijepljenje rizicnih skupina.
The Last Emperor
2021-09-01T13:58:29Z
Kao i uvijek, istina je negdje u sredini. Niti treba bas nonsalantno se ponasati, a niti bas gledati na koronu kao na neku kugu modernog vremena i bojati se svoje sjene...

Kako ja vidim i znanost je podijeljena, tako da nije bas sve crno-bijelo. Ali opet iskljuciti vlastiti mozak i samo citati nekakve znanstvene radove i slijepo slusati nekakve projekcije o desetinama tisuca umrlih samo u Hrvatskoj...

Korona je tu s nama vec 2 godine, neki od nas su je vec prebolili, gotovo svi imamo nekoga koga poznamo da je najebao. Tako da smo svi vec dobro upoznati sa materijom. Moj je dojam da ce se ubrzo morati odustati od svih mjera i jednostavno poceti ziviti sa tim rizikom. Virus ce stalno mutirati i cjepiva ga nece iskorjeniti. Slazem se sa Djomlaksom da se treba cijepiti samo onaj tko zeli, a da se ostalima treba omoguciti apsolutna sloboda. Izjednaciti koronu sa gripom dogodine na proljece i gotovo, bez obzira sto je korona opasnija. Mjere ne mogu ici zauvijek, jednom to sve treba stati i to sto prije. Ne zelim nositi masku cijeli zivot.

Bronson0
2021-09-01T14:36:50Z
https://faktograf.hr/202...da-se-gripa-podcjenjuje/ 
"Na gornjoj tablici lako je uočljivo kako je vrh viška smrti u 2017. gotovo dostigao višak smrtnosti u ovim mjesecima korone, što može stvoriti pogrešan dojam kako je opsjednutost koronom pretjerana. Treba ipak imati na pameti da je ovo sada višak smrtnosti u uvjetima proglašenih mjera stroge fizičke distance, odnosno karantene, kakva nije postojala u vrijeme snažnih sezona gripe. Bez tih mjera, linije bi sigurno bile puno više."
Ovo gore je kao neki zakljucak ali ne uzima u obzir da se zdravstveni djelatnici i rizicne skupine cijepe protiv gripe dok tada nije postojalo cijepivo protiv korone. Ne mislim da je korona kao gripa ali je ipak slicnija gripi nego boginjama, kugi, tifusu i cime je vec ne usporeduju.
pecho
2021-09-01T14:46:29Z

pecho
2021-09-01T14:47:44Z

Bronson0
2021-09-01T14:57:31Z
Ne cini mi se niko na ovim snimkama da je bas u cvijetu mladosti tako da vjerojatno spadaju pod rizicne skupine ali opet ne vidim u cemu je problem. Odrasli ljudi odlucili ne cijepiti se i prihvatili rizik, nisu ugrozili nikog drugog osim sebe. Dok god ne ugrozavas druge svojim ponasanjem nema potrebe za prisilom. Isto tako mozes zabraniti fast foodove, alkohol ili prakticki bilo sto stetno.
pecho
2021-09-01T15:08:04Z
Originally Posted by: Bronson0 

Ne cini mi se niko na ovim snimkama da je bas u cvijetu mladosti tako da vjerojatno spadaju pod rizicne skupine ali opet ne vidim u cemu je problem. Odrasli ljudi odlucili ne cijepiti se i prihvatili rizik, nisu ugrozili nikog drugog osim sebe. Dok god ne ugrozavas druge svojim ponasanjem nema potrebe za prisilom. Isto tako mozes zabraniti fast foodove, alkohol ili prakticki bilo sto stetno.

I ove druge su ugrozili šireći virus ili odjednom ne šire virus drugim ljudima koji su necijepljeni pa onda nastaje sranje po zdravstvenim ustanovama? Ugrožavaš druge htio ti to ili ne htio, ali ovdje se ne govori o nikakvoj prisili cijepljenja.
Him
  • Him
  • Advanced Member
2021-09-01T15:16:02Z
Prisila nije za demokratsko drustvo, pgotovo za osobe koje ne cine kazneno djelo.

To jesu li cijepljeni prijetnja covjecanstvo ili ne je samo nagadjanje. Kada drzava proglasi pamdemiju onda tu nema neovisnosti kod znanstvenika, nego kako to njima direktiva naredi.
Similar Topics
Users browsing this topic