Nitko ne kaže da je Mavrović možda i izdržao toliko s lenoksom zahvaljujući tadašnoj prehrani nego svi tvrde pa i on bi bio bolji da je jeo meso. Prije prve borbe s diazom konor se hvalio kako jede odrezak za svaki obrok dok se Diaz smješkao i jeo blitvu, na kraju je mekrgegor puno prije izdušio i zakiselio se, a posljedično i izgubio. Puno je takvih primjera gdje veganska prehrana pridonosi izdržljivosti, a čak i povećanju snage..
Da a zamisli scenarij Žac jede mesinu i rižu sa 25 god i postigne slabije rezultate , Lewis ga dobije u prvoj rundi , hr publika šuti , nitko ne spominje da je meso loše , uopće se ne spominje prehrana . Dakle licemjerno , do bola zadrto i zaostalo , bez ikakvih dokaza o ičemu . Kako bi Ciceron rekao 'Puk je bez mišljenja' . Pa Žac je jeo kako je reko jednom plodove mora . Neznam što je mislio ribu bijelu il plavu ili nešto treće kad upadne janje u more , uglavnom to je jača hrana od mesa brazilske piletine sa farme , koliko znam . Dobra veganska prehrana , kvalitetno suplementirana i složena , može dati prvaka . Ali nije garancija , može doći lik na Mcdonaldsu i pobjediti , jer je tu večer imao dvaput više volje , bolji je borac inače , talent je rođeni , uzima doping , uzima bolji doping i sl. faktori . Prehrana je tu više za kvalitetu života običnih ljudi , dok sportaši kratku karijeru mogu imati i na junku , kemiji i čistom talentu . Neće biti puno razlike vegan vs svejed ako svejed unosi dovoljno carbsa . Svejed ako drži meso niže , unosi dosta voća i povrća će biti odličan . Veganstvo je tu za ideal 'detoksa' , za osjećaj čistoće u tijelu . Naravno da uz znanstveni pristup biljni režim će napraviti čudo i u sportskom svijetu pogotovo za atletske sportove . Za sportove snage treba po 200+ grama proteina , što se može postići suplementima naravno . Ali ići na 100 grama proteina dizati željezo u profi dizanju tegova , net proteinski gubitak je prevelik i ako ne unosiš dovoljno P propast ćeš . Dok u sportovima gdje je minimalan gubitak proteina kao što je i boks , možeš na svemu biti prvak . Iako će bolja prehrana dati bolje rezultate . Iako je dnevna potreba za vit c 5 mg , bolje je unijeti 200 mg kroz hranu , zašto ne napuniti tkiva max dozom . Nije bit u preživljavanju , nego u tome da budeš top . Dosta je 30 grama proteina dnevno za život , ali ja kao 13+ godina vegan unosim 150 grama . Nevjerovatna je razlika u snazi kostiju i oporavku od ozljeda vs kad sam neke periode života jeo sirovu hranu i 60 ak proteina dnevno . Netko se može očistiti od proteina i postiti čak , postići nevjerovatan anti-aging efekt i biti zdrav . Ali ga udari motor i prepolovi na pola . Mene prije 2 godine udari ogromni olujni val i otrese od beton plaže i ubaci u more skoro mrtvog , pa opet isplivam tamo negdje neznam ni ja kako sam uspio , nosila me oluja pola sata dok pronadjem neko mjesto da izadjem , a mnogi i jači od mene su poginuli . Hvala Bogu spasim živu glavu i iako zamalo nepokretan od toga ostao , oporavim se nakon par mjeseci , nakon godinu i nešto prestane čak bol . To ne bi mogao bez dobre prehrane , bez posebnih metoda oporavka i treninga . Prosječan čovjek padne na pod u stanu i udari trticom i iscuri disk i završe par mj na bolovanju neki čak unište sakroilikalni zglob i završe napokretni od banalnih pokreta . Nekoga udari grom i preživi .. Netko pojede sirovi luk i 5 sati iza ga boli trbuh , netko pojede olova i probavi .. Nisu svi jednaki , iako svatko ima ahilovu petu , slabu točku . Brock Lesnar je jedna krajnost , uništio se sa 3 kg mesa dnevno , a na drugom kraju spektra je netko tko jede samo voće i povrće sirovo i ima 60 kg , sa 50 g izgleda ko mladić . Sve u svemu drago mi je da kao vegan mogu pokazati da sam nevjerovatno spreman i da se oporavljam od najtežih ozljeda i najjačeg treninga . Nisam lik od 50 kg koji priča teorije , nego sa 100 kg kvalitetne građe imam neki kredibilitet . Opet ne govorim nikome da će sa lećom i krumpirom , voćem i povrćem izgraditi 100 kg mišića i biti spreman . Genetika + činjenica da treniram od prvog osnovne od vaterpola preko veslanja do kickboxinga i svačega . Samo ću reći da je mit da trebaš meso i mlijeko , ali sa druge strane poći jednom godišnje na pregled , uzimati b12 , pratiti stanje , NE uništiti se poradi životinja i čuvanja okoliša . Više bi postigao Žac i Diaz da su išli stručno , planski , nego fanatično . I za životinje i za okoliš , za ljude , za sebe nakraju krajeva .
Edited by user
2021-09-12T21:18:13Z
|
Reason: Not specified
Gates je bio mali digitalni kameleon koji je postao komodski varan epidemiologije .