dobro je kako je proslo, sad imaju presedan za buduce riote, dakle smijes se braniti, a ovi sto lumpuju ce morat ´pripaziti dolke smiju ici.
zamisli da je odluka bila drugacija, ovi riotersi bi u buduce isli na aktivni manhunt...
Iskreno tebi i jeste tamo mjesto medju njima...
Jer kao sto mi je vec iz vise tema poznato nemas stav i razmisljanje nekog ko je rastao i ziveo u europi !!! Na moje cudjenje jer znam da jesi !!! Nikad nece ni jedna pravno normalno uredjena drzava dozvoliti svojim gradjanima da naoruzani sprovode zakon.To samo umobolni sustavi mogu dozvoliti . Ovo je isto tako daleko vise politicko nego pravno donesena presuda,
Jer znamo svi koji je povod protesta bio.
Prvo,bomber je u argentini a ne u americi,drugo ,svaka drzava ima svoje zakone,amerika ima federalne i republicke zakone koji su razliciti od “state to state”.....prosjekutors su zasrali sa svakim dokazom i svjedocima....sve se svodilo na jednu stvar,da li je rittenhaus isao na njih i pucao,odgovor je NE,on je bjezao dok su ovi trcali za njim,dvojica su bili naoruzani(cini mi se) a pedofil ga je udari sa skejbordom...ili je jedan od naoruzanih bio pedofil,nevazno...uglavnom kad svjedok od prosecution kaze da je on bio prvi koji je uperio pistolj na malog koji je pao na zemlju i onda je mali u okretu opalio i razvalio biceps tipu sa pistoljem,znaci 100 % samoodbrana od malog.....mozes ti sad reci e mali je imao pusku,da,al je team na drugoj strani isto bio naoruzan,moje misljenje,niko nije normalon tu....isto tako,u srbiji tuku protestante,spricaju vodom i pucaju Gumenim metcima,dok ovdje ak policajac izgubi posao ak gurne protestanta i ovaj padne i udari se u glavu,ja sam sto posto Siguran kad ovaj sto su ga pendrekali u srbiji dodje ovdje da protestuje u americi,da ce reci nesto u smislu”pa ovo je bas super,murija ne tuce ko kod nas”......to je razlika
I trece,a to mislim na ovo boldano,nemoras biti analan na svakoj temi,bomber je napisao svoje misljenje koje je bazirano na njegovom shvacanju americkog xzakona i po mom misljenju je 100 u pravu,ovo nema nikakve veze sa osjecanjima nego o americkom zakonu koji je puno razlicit od resto svijeta....sta mi outsajderi mislimo je nevazno.....opet cu da napisem o razlici recimo bosne i amerike,bosanac ubije dva covjeka izadje iz zatvora za 18 godina,amer to isto uradi i dobije 120 godina,ima pravo na parolu nakon 60mgodina i to ak ima srece u sudnici(😎)......
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.