The Last Emperor
2021-10-24T20:05:08Z
Zanimljivo je to kako neki borci kad odu u kategoriju iznad postanu bolji nego sto su bili (whittaker, thiago santos, anthony smith) a neki bas propadnu (rockhold, adesanya, gustafson).
dr jupidu
2021-10-25T15:58:49Z
Originally Posted by: The Last Emperor 

Zanimljivo je to kako neki borci kad odu u kategoriju iznad postanu bolji nego sto su bili (whittaker, thiago santos, anthony smith) a neki bas propadnu (rockhold, adesanya, gustafson).

po čemu je propao adesanya? protiv ufc prvaka odigrao 5 rundi i izgubio zbog bacanja tj sitnih detalja........
gustafsona je werdum sredio dolje kao i jon jones u 2 meču......
rockhold vidno sporiji kad je težak a teško mu je preselit borbu na parter s ovim velikima.....

našao si 3 primjera koji su imali samo 1 meč u većoj kategoriji tako da bi trebala još 2 meča svaki da vidimo

by the way drago mi je da je pejić rekao da nema opravdanja za poraz ......iako je bila neka ozljeda rebara na treninzima al tko brani kome da otkaže meč ako dobije ozljedu u pripremama

ima još 2 meča po ugovoru i eto mu šanse za come back .........................onako odoka fizički i brzinom i potezima zaslužuje bit dio ksw-a ............. morat će malko riskantnije odradjivat stojku jer on u sebi ima tu moć nokauta .....................................

mislim da mu sad trebaju za opstanak u ksw 2 pobjede.........i on to realno može

za erslana konkretno nebrinem za cijelu karijeru...on će na kraju osigurat egzistenciju od mma kvalitetom ................................................ nek još odradi 2 meča prije ponovnog napada na naslov jer od narkuna opet može izgubiti...pa šta........................................... al može i dobiti..

The Last Emperor
2021-10-27T08:54:31Z
Ma propao je preteška riječ, krivo sam se izrazio, preciznije bi bilo reći puno lošije izgledao. Adesanya je i loš primjer, htio sam reći da je u srednjoj nepobjediv, a u poluteškoj nije baš najbolje izgledao. Ali on nije najbolji primjer jer je on vjerojatno u borbi sa Blazowicem imao isto kila kao u borbama u srednjoj. Tako da mi je on jako loš primjer, potpuno promašen čak.

Ali ovi drugi su ok, recimo Whittaker, Santos, Smith su svi digli kategoriju i iz prosjeka pošli među elitu. Whittaker je bio prvak, a ova dvojica su se borili za titulu. Rockhold, Gusta, OSP i slični su odlaskom gore pošli iz elite u neki prosjek, premda se tu radilo samo o pokušajima, ali probali su i vidjeli da ne ide. Recimo Rafael dos Anjos je skokom iz lake u welter postao čisti prosjek, a u lakoj je bio elita. MAsvidal obrnuto, u lakoj prosjek, pošao gore završio u eliti. I tako, ima puno primjera i puno razlilitih okolnosti, ali poanta je da nije uvijek bitno biti najveći u kategoriji nego ići tamo gdje se osjećaš najbolje.

Evo sad sam se sjetio i Conora, on je u perolakoj bio najbolji borac kategorije, kad je otišao gore pali su mu rezultati.