Pa šta misliš kojem kriteriju...po kriteriju ko će bolje proći u Moskvi ili bi trebao biti neki drugi?
Iskustvo o tome su imali ruski mentori koji su imali završnu riječ, oni u biti u ovom momentu su i jedini kompetentni u RH s obzirom da poznaju sambo scenu.
I djelomično si u pravu što se tiče MMA ali samo djelomično.
Sambo je PRVI koji je imao sustav natjecanja , s naglaskom na SUSTAV i kontinuirana natjecanja, a ne sistem ajmo iza birtije pa jedan šakač jedan greppler, znači ako govorimo o SPORTU / što podrazumijeva organizirani sistem - pravila, natjecanja, suci = sustav / onda je sambo PRVI sustavni oblik MMA
PS
zašto imam osjećaj da te tu nešto žulja:)20
to je dobar kriterij, stvarno se nadam se da će biti medalja, pa da se omasovi sport, bilo bi super za hrvatsku fight scenu.
ovo drugo se ne slažem, jer olimpijske igre nisu šakačka birtija, makar te igre bile prije par tisuća godina. Za pankration se smatra da je to prvi oblik MMA, i to ništa ne može promijeniti, combat sambo je isto mma, samo je malo zakasnio da bi bio prvi :)20
a i ta "šakačka birtija" je isto bio mma, slobodna borba, kak god, organizirana sa određenim pravilima, sa natjecateljima i pred publikom.
ništa me ne žulja, da bi me žuljalo, trebalo bi izravno imati veze sa mnom, a niti jedno od toga nema tu.
Edited by user
2010-03-17T19:03:30Z
|
Reason: Not specified