Acidofil
  • Acidofil
  • Advanced Member Topic Starter
2010-09-20T16:08:22Z
Dakle budući da mi je već neugodno loreiu sto put pitati o ovoj temi u različitom kontekstu i situacijama, obraćam se ostatku foruma :)20
http://www.njuskalo.hr/m...d-link-584-oglas-1559433  ). Kakvi su oni vajerles usb stickovi, jel to čemu? Loreija je preporučio Thompsona koji on ima i to je sve 5 ali sad tri takva su mi malo veći izdatak (http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/thomson-speed-touch-780iwl-oglas-1559410) , ako se s ovim drugima može napraviti ista stvar bez problema a dođu stotinjak kn.

Treba mi i treći modem/ruter koji bi ostavio sestri u starom stanu (tamo sam imao žicni modem i ADSL) da se ona može spajati iz svoje sobe laptopom. Pretpostavljam da tu treba neki ruter/modem, pa ono, opet pitanje je koji i još dodatno pitanje je da li mi je dosta uštekati taj ruter u struju i telefonsku liniju, jer sestra ima samo laptop s kojim bi šetala po kući, nema neki komp na kojem bi to sve skupa bilo prištekano.

Dosad sam loreiu sto put gnjavio sa sličnim pitanjima, al uvijek su druge okolnosti bile pa evo sad malo vi drugovi forumaši da pripomognete kojim pametnim savjetom...
Tenk ju veri mač in advens...

Reaktivac wrote:

Jupi ima pileća prsa... i noge kao neuhranjeni noj... :)
Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

Sponsor
Saleee
2010-09-20T16:58:49Z
Neda mi se sve citati :)18 jer sam umoran ali po prvih par redaka to ti ide ovako:

Ili u svaki komp puknes pci wireless karticu, ili usb wireless stick, ili kupis router sa client modom pa svoje kompove pospojis kablovinjem na taj router a router client modom spojis gore kod vlasnika. Po meni su ti pci kartice najbolja i najstabilnija opcija. Polovnih canyon wf-511 ima valjda po 80-ak kuna a to radi godinama da se ne pokvari.

Ak sam fulal temu sori, bum kasnije procitao sve. :)18
Hamush o dopingu Cristiane "Cyborg" Santos - Kakav doping test. samo da je gace skinula, svima bi bilo jasno da ima pajsera ko djecju podlakticu.
GARIĆPRIDEFC
2010-09-20T17:20:44Z
Ja sam prije godinu kupio usb wirless stick oko 150kn s njim dobiješ cd. Instaliraš cd uštekaš stick i hvataš sve signale koji su ti u blizini ,naravno većina je pod kodom ali tvoj susjed će ti dati kod koji uneseš i SURFAAŠŠŠŠ do mile volje
Range
2010-09-20T17:43:22Z
Prvo, dlink 584 koji si gledao nema mogućnost wirelessa, ima njegova naprednija verzija 684.

Drugo, ako ti zlatni susjedi koji ti žele dati svoj net na korištenje imaju wireless modem, tebi na kompu treba samo wlan adapter koji si instaliraš (usb ili kartica, nebitno), a oni trebaju u postavkama modema uključiti wireless (nije komplicirano). Osim ako i oni koriste wireless, onda je već uključen :)

Ako susjedi imaju adsl, ali nemaju wireless modem, nego samo običan (poput dlinka 584), onda će kod njih trebati prvo postaviti modem s podrškom za wireless. Tebi u svakom slučaju na stolnim računalima trebaju wlan adapteri, cijene se kreću od 120 kn nadalje. Ja doma imam na jednom kompu jedan od 130 kn i nema nikakvih problema s njim, tako da ne mora biti neki skuplji.

Ukratko, ti moraš nabaviti wlan adapter, onoliko njih koliko imaš stolnih računala koje želiš skopčati na wireless. Ako susjedi nemaju wireless modem, treba i to nabaviti. Inače, thomson st780, siemens se515 i zyxel su dobri uređaji (thomson je malo bolji), ali u prvom oglasu koji si naveo korisnik bleky27 ima i dva još bolja uređaja, siemens sx763 i thomson tg782. Preporučujem njih, ak budeš trebao nabavljati.
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."
Acidofil
  • Acidofil
2010-09-21T09:49:25Z
Range wrote:

Prvo, dlink 584 koji si gledao nema mogućnost wirelessa, ima njegova naprednija verzija 684.

Drugo, ako ti zlatni susjedi koji ti žele dati svoj net na korištenje imaju wireless modem, tebi na kompu treba samo wlan adapter koji si instaliraš (usb ili kartica, nebitno), a oni trebaju u postavkama modema uključiti wireless (nije komplicirano). Osim ako i oni koriste wireless, onda je već uključen :)

Ako susjedi imaju adsl, ali nemaju wireless modem, nego samo običan (poput dlinka 584), onda će kod njih trebati prvo postaviti modem s podrškom za wireless. Tebi u svakom slučaju na stolnim računalima trebaju wlan adapteri, cijene se kreću od 120 kn nadalje. Ja doma imam na jednom kompu jedan od 130 kn i nema nikakvih problema s njim, tako da ne mora biti neki skuplji.

Ukratko, ti moraš nabaviti wlan adapter, onoliko njih koliko imaš stolnih računala koje želiš skopčati na wireless. Ako susjedi nemaju wireless modem, treba i to nabaviti. Inače, thomson st780, siemens se515 i zyxel su dobri uređaji (thomson je malo bolji), ali u prvom oglasu koji si naveo korisnik bleky27 ima i dva još bolja uređaja, siemens sx763 i thomson tg782. Preporučujem njih, ak budeš trebao nabavljati.

Eeee to te ja pitam, hvala :)36 Znači situacije je takva da nam stanodavci daju njihov wireless, oni su kat iznad, to je sve uključeno, jučer dali šifru, spajam se s mobitelom, sad treba sa kompjuterima. Malo me jedino strah što na mobitelu mi nije neki naročit prijem signala, na 20-ak posto je snage , jel se može to ikako pojačati ako bude problem i na kompjuteru. Jel moguće da (sad serem i nagađam), ako imam neki vajerles modem/router na kompjuteru koji dobro prima signal, da on taj signal pojača ili bar približno istom kvalitetom proslijedi na mobitel i drugi kompjuter. Vidim neke pojmove kao wireless repeater itd pa sam se ponadao da bi to moglo poslužiti svrsi. Što u tom slučaju uzeti. Kompjuteri su u dvije različite sobe i ne dolazi u obzir da se kabelima povezuju.
Još mi fali i odgovor za onaj stari stan. Dakle tamo sam imao žičani ADSL, sad bi stavio wirelss da sestra može laptopom po kući svugdje to hvatati. Kako nema nikakvog kompjutera osim laptopa, može li ruter raditi tako da je samo uključen u struju i telefonsku liniju, dakle, da nije spojen na komp (ako treba neke postavke radi preko kompjutera da se jednom to napravi dok je spojen na laptop i onda ga se odspoji i ostavi samo na struji i tel. liniji). Al sam ga nasrao, znam, al jebiga, čovjek u neznanju vapi za spoznajom :)20
Reaktivac wrote:

Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

Range
2010-09-21T11:38:35Z
Acidofil wrote:

Eeee to te ja pitam, hvala :)36 Znači situacije je takva da nam stanodavci daju njihov wireless, oni su kat iznad, to je sve uključeno, jučer dali šifru, spajam se s mobitelom, sad treba sa kompjuterima. Malo me jedino strah što na mobitelu mi nije neki naročit prijem signala, na 20-ak posto je snage , jel se može to ikako pojačati ako bude problem i na kompjuteru. Jel moguće da (sad serem i nagađam), ako imam neki vajerles modem/router na kompjuteru koji dobro prima signal, da on taj signal pojača ili bar približno istom kvalitetom proslijedi na mobitel i drugi kompjuter. Vidim neke pojmove kao wireless repeater itd pa sam se ponadao da bi to moglo poslužiti svrsi. Što u tom slučaju uzeti. Kompjuteri su u dvije različite sobe i ne dolazi u obzir da se kabelima povezuju.
Još mi fali i odgovor za onaj stari stan. Dakle tamo sam imao žičani ADSL, sad bi stavio wirelss da sestra može laptopom po kući svugdje to hvatati. Kako nema nikakvog kompjutera osim laptopa, može li ruter raditi tako da je samo uključen u struju i telefonsku liniju, dakle, da nije spojen na komp (ako treba neke postavke radi preko kompjutera da se jednom to napravi dok je spojen na laptop i onda ga se odspoji i ostavi samo na struji i tel. liniji). Al sam ga nasrao, znam, al jebiga, čovjek u neznanju vapi za spoznajom :)20

Odgovor za stari stan: ruter mora biti spojen s kompom pomoću kabla samo ako koristiš žičnu vezu. Ako želiš koristiti bežični internet, kabel ti ne treba (zdrav razum govori, ne?), dakle, odgovor je da, ruter treba biti spojen u struju i na telefonsku liniju, a kabel ti ne treba. Na njemu mora biti uključen bežični internet, odnosno, mora podržavati bežični internet (prepoznaš po anteni, a i mora imati "wlan" ili "wireless" lampicu). Kabelom ćeš morati povezati računalo i ruter samo na početku, da pristupiš sučelju rutera i u njemu uključiš wireless i postaviš lozinku za mrežu. Nakon toga kabel makneš, spojiš se bežično i to je to. Ako ti je u starom stanu neki ruter koji nema podršku za wireless, tipa kasda ili dlink 584, moraš ti ili sestra nabaviti drugi, s wirelessom.

Odgovor za novi stan: prije nego se baciš u dodatni trošak za pojačavanje prijema signala, jednostavno posudi laptop (možda od sestre) i spoji se iz svog stana na tu susjedovu mrežu. Ako bude radilo kako treba, radit će i sa wlan adapterom na stolnom računalu. A možeš i jednostavno kupiti taj adapter i instalirati ga na računalo pa ćeš vidjeti kakav je signal (ionako ćeš to morati kupiti, ne gubiš ništa). Ja osobno imam ruter na katu u kući, a stolno računalo s wlan adapterom je u prizemlju i nema nikakvih problema sa signalom.
Sad, ako ti baš želiš znati neke opcije za jači signal, trenutno ti tu ne mogu pomoći zato što nikad nisam to radio (povezivao dva rutera međusobno i sl., nije mi trebalo), ali mogu provjeriti s prijateljem koji ima sve to u malom prstu. Ipak, napravi prvo ovako kako sam ti rekao, testiraj prvo s laptopom ili wlan adapterom, ako ne bude štimalo, riješit ćemo :)20

Nastojao sam biti što jasniji, ako išta nije jasno, samo pitaj.
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."
Acidofil
  • Acidofil
2010-09-21T12:04:39Z
Range wrote:

Odgovor za stari stan: ruter mora biti spojen s kompom pomoću kabla samo ako koristiš žičnu vezu. Ako želiš koristiti bežični internet, kabel ti ne treba (zdrav razum govori, ne?), dakle, odgovor je da, ruter treba biti spojen u struju i na telefonsku liniju, a kabel ti ne treba. Na njemu mora biti uključen bežični internet, odnosno, mora podržavati bežični internet (prepoznaš po anteni, a i mora imati "wlan" ili "wireless" lampicu). Kabelom ćeš morati povezati računalo i ruter samo na početku, da pristupiš sučelju rutera i u njemu uključiš wireless i postaviš lozinku za mrežu. Nakon toga kabel makneš, spojiš se bežično i to je to. Ako ti je u starom stanu neki ruter koji nema podršku za wireless, tipa kasda ili dlink 584, moraš ti ili sestra nabaviti drugi, s wirelessom.

Odgovor za novi stan: prije nego se baciš u dodatni trošak za pojačavanje prijema signala, jednostavno posudi laptop (možda od sestre) i spoji se iz svog stana na tu susjedovu mrežu. Ako bude radilo kako treba, radit će i sa wlan adapterom na stolnom računalu. A možeš i jednostavno kupiti taj adapter i instalirati ga na računalo pa ćeš vidjeti kakav je signal (ionako ćeš to morati kupiti, ne gubiš ništa). Ja osobno imam ruter na katu u kući, a stolno računalo s wlan adapterom je u prizemlju i nema nikakvih problema sa signalom.
Sad, ako ti baš želiš znati neke opcije za jači signal, trenutno ti tu ne mogu pomoći zato što nikad nisam to radio (povezivao dva rutera međusobno i sl., nije mi trebalo), ali mogu provjeriti s prijateljem koji ima sve to u malom prstu. Ipak, napravi prvo ovako kako sam ti rekao, testiraj prvo s laptopom ili wlan adapterom, ako ne bude štimalo, riješit ćemo :)20

Nastojao sam biti što jasniji, ako išta nije jasno, samo pitaj.

Sve je jasno, popodne idem isprobati s laptopom pa ćemo vidjeti kako će šljakati... :)36
Ako možeš, za svaki slučaj probaj pitati tog frenda kako pojačati signal da mogu komotno i na mobitelu petljati s internetom. Dakle, da li vlasnik (koji je spreman na suradnju :)20 ) nešto može napraviti da ja kat ispod imam bolji signal (naravno da sad to nije znanstvena fantastika ili neki specijalni izdatak), ili dal ja mogu tu što napraviti (na mobitelu ne vidim što da napravim osim skidanja nekog eventualno boljeg radia koji bi malo popravio stvar). I još jedna stvar, evo gledam malo te wlan kartice i adaptere i vidim da se neki žale na određene modele, pa ako mi možeš savjetovati neki da je pouzdano dobar...
Jebiga, da je moj stan, uveo bi odma novu liniju, sad je ionako ADSL za džabe, ali moram se ovako snalaziti...
Reaktivac wrote:

dr jupidu wrote:

karl anal wrote:

Acidofil
  • Acidofil
2010-09-21T13:26:19Z
E da, zaboravio sam da ovo imam kući, iskopao sad iz neke kutije :)20 Jel to govno ičem može poslužiti... :)
http://www.adm.hr/produc...nfo.php?products_id=3169 
Reaktivac wrote:

dr jupidu wrote:

karl anal wrote:

Range
2010-09-21T14:11:25Z
Acidofil wrote:

E da, zaboravio sam da ovo imam kući, iskopao sad iz neke kutije :)20 Jel to govno ičem može poslužiti... :)
http://www.adm.hr/produc...nfo.php?products_id=3169 

Mislim da od providera b-net koristi ili je koristio ovaj ruter, ja ga osobno prvi put vidim, nemam iskustva s njime. Trebao bi biti ok. Što se marke tiče, imam Canyon headset više od pola godine i nema problema s njime.

Ja sam dosad koristio tri usb wlan adaptera, canonov je kod sestrične, radi ko sat. Doma sam imao dlinkov adapter koji sam razbio u naletu bijesa (al nije on ništa bio kriv, s kompom je bila frka), sad koristim tp link (ima i antenicu na sebi, vjerujem da donekle poboljšava i hvatanje signala), kad sam ga kupovao, pojma nisam imao za tu marku, al pokazao se kao pouzdan, koristi ga i moj frend, cijena mu je 130 kn. Kako rekoh, bez problema peca signal s kata.

http://www.mondoplast.ro...ink-TL-WN722N-pg_ft-3968 

Ovakav s linka imam, al nisam imao problema niti s jednim s kojim sam radio. Inače, radio sam u službi za korisnike, iz iskustva ti kažem da su gotovo svi poblemi vezani za wlan adaptere koje sam rješavao s korisnicima uzrokovani ljudskom glupošću i nepoznavanjem onoga s čime rade. Tako da ipak s dozom rezerve uzmi to da se ljudi žale na određene modele. Jasno, moguće je i da se dogodi problem s uređajem, ali većinom su u redu.

Ipak, ako netko od forumaša ima problema s nekim modelom adaptera ili ima neki prijedlog, informaciju, protuinformaciju, neka se slobodno uključi.

Acidofil
  • Acidofil
2010-09-21T14:26:09Z
Kad bi naše društvo bilo normalno pa da uzmeš proizvod, probaš jel šljaka i vratiš ako to nije to, bilo bi super. Al naći ćemo nešto, hvala na pomoći. :)36
Još mi sami daj ovako neku blickrig usporedbu da li bi bolje općenito hvatali signal ti wlan adapteri ili oni ruteri što ih onaj šverca. Mislim, ako platim po cijeni podjednako i jedno i drugo, za što da se odlučim...
Reaktivac wrote:

dr jupidu wrote:

karl anal wrote:

Acidofil
  • Acidofil
2010-09-21T17:21:39Z
Evo spojio se s laptopom... Ne znam što bih rekao, signal piše very low, varira između jedne jedine crte i dvije na skali od 5, ali internet pici skroz dobro...
E sad, sad mi i na mobitelu ide relativno brzo, iako pise signal i dalje 10-20-ak posto... Nisam pametan, rado bih to bar malo pojacao ako moze kako...
Reaktivac wrote:

dr jupidu wrote:

karl anal wrote:

Reaktivac
2010-09-21T17:44:59Z
Acidofil wrote:

Evo spojio se s laptopom... Ne znam što bih rekao, signal piše very low, varira između jedne jedine crte i dvije na skali od 5, ali internet pici skroz dobro...
E sad, sad mi i na mobitelu ide relativno brzo, iako pise signal i dalje 10-20-ak posto... Nisam pametan, rado bih to bar malo pojacao ako moze kako...

E, doture doture... :)1

Evo da ti pomognem...

http://www.links.hr/index.php?naziv=Antena+D-LINK+ANT24-0600%2C+unutarnja%2C+6dBi&option=artikl&id_kategorija=053509&id_artikl=053.509.139 
Range
2010-09-21T20:58:34Z
Acidofil wrote:

Kad bi naše društvo bilo normalno pa da uzmeš proizvod, probaš jel šljaka i vratiš ako to nije to, bilo bi super. Al naći ćemo nešto, hvala na pomoći. :)36
Još mi sami daj ovako neku blickrig usporedbu da li bi bolje općenito hvatali signal ti wlan adapteri ili oni ruteri što ih onaj šverca. Mislim, ako platim po cijeni podjednako i jedno i drugo, za što da se odlučim...

Provjerit ću sve sa svojim ekspertom pa ću napisati sutra sve što saznam :)20
e.peace
2020-02-23T10:04:21Z
Da ne otvaram novu temu,interesuje me kako da u Njemačkoj skidam filmove?
Da li mi je dovoljan samo VPN?
Često radim po terenu pa bih iskoristio vrijeme dok sam na poslu da mi se skine film pa da ga nekad mogu pogledati,kod kuće još nemam wifi tako da kući gledam samo filmove koji su skinuti.
Hvala.....
bero
  • bero
  • Advanced Member
2020-02-23T12:21:46Z
Mislim da ti u njemackoj to nadziru, pazi da kaznu ne spusis
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
DjomlaKS
2020-02-23T12:31:09Z
Originally Posted by: e.peace 

Da ne otvaram novu temu,interesuje me kako da u Njemačkoj skidam filmove?
Da li mi je dovoljan samo VPN?
Često radim po terenu pa bih iskoristio vrijeme dok sam na poslu da mi se skine film pa da ga nekad mogu pogledati,kod kuće još nemam wifi tako da kući gledam samo filmove koji su skinuti.
Hvala.....

Zabranjeno ti je skidanje filmova i sl. Drug mi ne 800€ kazne spusio.

Mozda i postoji neka fora al nisaž jos cuo da se moze
e.peace
2020-02-23T15:29:20Z
Sačekaćemo i karlanal da se oglasi, imam osjećaj da bi on to mogao znati..
Bronson0
2020-02-23T17:30:11Z

Moze se ghostati ip ali prekomplicirano.Lakse ti je placati netflix 10-15 eura mjesecno
e.peace
2020-02-23T18:46:39Z
Originally Posted by: Bronson0 

Moze se ghostati ip ali prekomplicirano.Lakse ti je placati netflix 10-15 eura mjesecno

Imaju li titlovi na Netflix?????
Bronson0
2020-02-23T19:01:32Z
Neki filmovi imaju, neki ne. Prvi mjesec ti je besplatan pa mozes kasnije iskljuciti ako ti se ne svida.
Similar Topics
Users browsing this topic