ja imam iste probleme godinama, to je vrlo često i uobičajno, imaju to mnogi, jedini post koji ti je stvarno koristan u ovom topicu je od gele-a
problem je upala koja se pojavljuje zbog intenzivnog opterećenja potkoljenice, čemu su naravno neki više, neki manje skloni
ja imam dosta problema sa kombinacijom trčanje i preskakanje vijače, kada se smanji opterečenje ili potpuno prekine sa treninzima, bol nestane ali se vrlo brzo vrati ko divlja i nemoguće je trenirati, JAKO JE VAŽNO da se ne pretjera s treninzima jer ćeš završiti ko gele, treba intenzivno lječiti jer to sranje ne prestaje samo od sebe
probaj sljedeće:
1.
dva do tri puta dnevno masirati sa ledom cca 10 min....u čašu od jogurta nalij vodu i stavi u nju drveni štapić kojih ima za kupiti u ljekarnama, pa u zamrzivač i sa time masiraj (jako stisni i pokušaj raditi pokret broja 😎, pri kraju svake masaže trebao bi zalediti mjesto tako da izgubiš osječaj na koži, hladni oblozi su ko da pljuneš na šumski požar i zaboravi na njih, ovo s ledom je metoda iz bolnice u toplicama i stvarno djeluje,
NAKON ŠTO POTPUNO PRESTANE BOL NASTAVI LEDITI MINIMALNO JEDNOM DNEVNO JOŠ 2 - 3 TJEDNA
2. ako nemaš, kupi tenisice koje su namjenjene isključivo za trčenje, obične za hodanje su katastrofa, nemoj trčati u nekom kineskom smeču nego kupi brandirane tenisice, ja sam kupio addidas za 250kn u outletu i potpuno su zadovoljavajuće
3. moraš dobiti osječaj kada je previše treninga za tvoje potkoljenice i s vremena na vrijeme preventivno primjenjuj zaleđivanje, uz led možeš koristiti i kreme koje hlade (deep freaze i sl.) ali same za sebe nisu dovoljne
4. prehrana i suplementi koji ubrzasvaju oporavak su poželjni ali nemoj od njih očekivati čuda
Edited by user
2011-05-29T16:52:39Z
|
Reason: Not specified