gele
2011-05-29T10:34:26Z
Imao sam sličnih problema s potkoljenicom i nakon 3-4 mjeseca ne treniranja i cekanja da vidim hoce li proci nije proslo.
Ispostavilo se da je tzv. "kompartment sindrom" .
Lijecio mjesec dana s elektro terapijom i ultrazvukom.
Kod kuce 2 puta dnevno masaza ledom, potom masaza prstima..
Proslo me nakon otprilike 12-13 terapija, onda sam lagano krenio trcati par tjedana po naputku doktora i potom se vratio treninzima, bol je nestala.
I da, uloske sam poceo nositi..
nofrx
2011-05-29T12:28:18Z
slabi_poluteskas wrote:

wildboy wrote:

dr jupidu wrote:

wildboy wrote:

Mislimm da bi trebao nositi steznik za vrjeme vjezbanja.Imas dodatke prehrani za to kao sto su glukozamin sulfat, ima i u obliku gela za masiranje...masiraj da postignes bolju cirkulaciju na tom podrucju pa ce valjda brze i ozdravit. Provaj nabavit kozji loj pa namazi (rastopiš da na tavi).

glukozamin sulfat je za zglobove a ne tetive

Glukozamin sulfat je važan element u izgradnji brojnih tkiva: veziva, tetiva, zglobnih ovojnica, ligamenata, hrskavice i kostiju.

Nemam što izgubiti, idem po gel i po tabletice.
Kad bi bar postojale i japanske trake od gl. sulfata 🙂 Vidio sam na netu trake pod ZAMST, to sutra kupujem, čisto da probam ima li učinka, pa vam javim.

japanske trake ti mora fizioterapeut zalijepit. oni ih i prodaju
KW CHAMPION
akvic
2011-05-29T16:51:08Z
ja imam iste probleme godinama, to je vrlo često i uobičajno, imaju to mnogi, jedini post koji ti je stvarno koristan u ovom topicu je od gele-a
problem je upala koja se pojavljuje zbog intenzivnog opterećenja potkoljenice, čemu su naravno neki više, neki manje skloni
ja imam dosta problema sa kombinacijom trčanje i preskakanje vijače, kada se smanji opterečenje ili potpuno prekine sa treninzima, bol nestane ali se vrlo brzo vrati ko divlja i nemoguće je trenirati, JAKO JE VAŽNO da se ne pretjera s treninzima jer ćeš završiti ko gele, treba intenzivno lječiti jer to sranje ne prestaje samo od sebe

probaj sljedeće:
1. dva do tri puta dnevno masirati sa ledom cca 10 min....u čašu od jogurta nalij vodu i stavi u nju drveni štapić kojih ima za kupiti u ljekarnama, pa u zamrzivač i sa time masiraj (jako stisni i pokušaj raditi pokret broja 😎, pri kraju svake masaže trebao bi zalediti mjesto tako da izgubiš osječaj na koži, hladni oblozi su ko da pljuneš na šumski požar i zaboravi na njih, ovo s ledom je metoda iz bolnice u toplicama i stvarno djeluje,
NAKON ŠTO POTPUNO PRESTANE BOL NASTAVI LEDITI MINIMALNO JEDNOM DNEVNO JOŠ 2 - 3 TJEDNA

2. ako nemaš, kupi tenisice koje su namjenjene isključivo za trčenje, obične za hodanje su katastrofa, nemoj trčati u nekom kineskom smeču nego kupi brandirane tenisice, ja sam kupio addidas za 250kn u outletu i potpuno su zadovoljavajuće

3. moraš dobiti osječaj kada je previše treninga za tvoje potkoljenice i s vremena na vrijeme preventivno primjenjuj zaleđivanje, uz led možeš koristiti i kreme koje hlade (deep freaze i sl.) ali same za sebe nisu dovoljne

4. prehrana i suplementi koji ubrzasvaju oporavak su poželjni ali nemoj od njih očekivati čuda
gele
2011-05-29T21:46:41Z
akvic wrote:

ja imam iste probleme godinama, to je vrlo često i uobičajno, imaju to mnogi, jedini post koji ti je stvarno koristan u ovom topicu je od gele-a
problem je upala koja se pojavljuje zbog intenzivnog opterećenja potkoljenice, čemu su naravno neki više, neki manje skloni
ja imam dosta problema sa kombinacijom trčanje i preskakanje vijače, kada se smanji opterečenje ili potpuno prekine sa treninzima, bol nestane ali se vrlo brzo vrati ko divlja i nemoguće je trenirati, JAKO JE VAŽNO da se ne pretjera s treninzima jer ćeš završiti ko gele, treba intenzivno lječiti jer to sranje ne prestaje samo od sebe

probaj sljedeće:
1. dva do tri puta dnevno masirati sa ledom cca 10 min....u čašu od jogurta nalij vodu i stavi u nju drveni štapić kojih ima za kupiti u ljekarnama, pa u zamrzivač i sa time masiraj (jako stisni i pokušaj raditi pokret broja 😎, pri kraju svake masaže trebao bi zalediti mjesto tako da izgubiš osječaj na koži, hladni oblozi su ko da pljuneš na šumski požar i zaboravi na njih, ovo s ledom je metoda iz bolnice u toplicama i stvarno djeluje,
NAKON ŠTO POTPUNO PRESTANE BOL NASTAVI LEDITI MINIMALNO JEDNOM DNEVNO JOŠ 2 - 3 TJEDNA

2. ako nemaš, kupi tenisice koje su namjenjene isključivo za trčenje, obične za hodanje su katastrofa, nemoj trčati u nekom kineskom smeču nego kupi brandirane tenisice, ja sam kupio addidas za 250kn u outletu i potpuno su zadovoljavajuće

3. moraš dobiti osječaj kada je previše treninga za tvoje potkoljenice i s vremena na vrijeme preventivno primjenjuj zaleđivanje, uz led možeš koristiti i kreme koje hlade (deep freaze i sl.) ali same za sebe nisu dovoljne

4. prehrana i suplementi koji ubrzasvaju oporavak su poželjni ali nemoj od njih očekivati čuda

Da, za patike sam takoder zaboravio reci da su jako bitne.
Meni je doktor rekao led 10-15 minuta kao sto je akvic napisao, i potom 5-8 minuta masaza prstima onako duz potkoljenice prema gore (predlazem da namazes kremom ako budes tako masirao inace ces si dlake sve otkinuti..)..
Takoder morao sam za vrijeme terapije i poslije jos dok sam trljao ledom svaki dan popiti jedan andol 100, valjda zbog cirkulacije neam pojma :S
slabi_poluteskas
2011-05-30T23:21:53Z
akvic wrote:

probaj sljedeće:

U periodu terapije treniraš?