zinedine
2020-10-19T16:00:58Z
Originally Posted by: ksian 

Pogledao sam meč Lomačenka i Lopeza, moram reći da sam očekivao još jednu pobjedu Lomačenka. Lopeza nisam gledao do danas, ali, momak je čisto dobio meč, bar 8 rundi je bilo njegovo. Ovaj meč je pokazao još jednu bitnu razliku amaterskog boksa u kojem je Lomačenko definitivno bio jedan od najboljih ikad, ako ne i najbolji, sa tek 1 porazom u 397 mečeva, i profesionalnog boksa, gdje je pretrpio već 2 poraz u svega 16 borbi : ne samo da je 4 puta više rundi nego u amaterskom boksu, ne samo da je drugačije suđenje i bodovanje i sustav natjecanja, već bi se ova dva boksača u ovakvim izdanjima teško našla zajedno u amaterskom ringu: Lopez je dosta veći i jači čovjek, vjerujem da je bio bar 3,4 ako ne i svih 5 kila teži od Lomačenka, očito da mu skidanje kila i vraćanje istih itekako ide od ruke, u amaterskom boksu njih dva ne bi bila ista kategorija, jer je vaga par sati prije meča.

U prvih 7 rundi je bilo jako malo akcije, pretpostavljam da se Lomačenko nadao da će mu mlađi protivnik naletjeti na ljevu, očekivao je da će ga rušiti, ali Lopez nije imao nikakav problem raditi prednjom na distanci, i povremeno pogađati desnom u tijelo kad bi Loma otišao previše u stranu. Lomačenko je ušao u meč u 8. rundi, poslije odradio dosta dobrih par rundi, pokazao koliki je majstor u pitanju, ali je finalnu, gdje je Lomačenko krenuo naprijed hrabrije nego prije odnio Lopez. Jednostavno, mlađi, jači, tvrđi i boksač, kojega su odlično pripremili i koji disciplinirano sluša kut. Lopez je djelovao kao dosta motiviraniji boksač. Momka su inače pokrali na Olimpijadi 2016, gdje je nastupao za Honduras, tako da mu je vjerovatno bio dodatni motiv pobijediti apsolutnog superheroja amaterskog boksa.

Da me se pita za mišljenje, vjerujem da bi ga Loma mogao dobiti, ali ne bez velikih muka i najbolje odrađenih priprema u životu. Momak mu je pokazao veću snagu i moć i veće srce i bio je taktički spremniji, znao je kad treba stati, a kad krenuti. Kad se to sve zbroji, Lomačenkova vještina, usprkos svoj svojoj neupitnoj raskoši, nije mogla doći do izražaja toliko da bude presudna. U svakom slučaju poraz velikog Lomačenka u trenutku kad se činio nedodirljiv, i što je još važnije, pobjeda mladog Lopeza, je samo dobitak za boks.

Ja sam navijao za Lomu, ali sam prije borbe imao podijeljene osjećaje oko konačnog ishoda. Nadao sam se da će Loma dobiti zbog puno većeg iskustva i svog stila kojim je ranije protivnike više ili manje uvjerljivo dobijao. U zajedničkom intervjuu u studiju dva dana prije borbe i na sučeljavanju poslije vaganja mi je izgledao samouvjereno, dok je Lopez bio nervozniji. Još je Loma obećao da će Lopeza kažnjavati cijeli meč zbog trash talka.
Ono zbog čega sam mislio da bi Lopez mogao dobiti je to što je nešto viši, jači i teži od Lome, a ima jak udarac, brze ruke i visoki boksački IQ, o čemu je i Loma govorio kad je navodio Lopezove kvalitete. Također, vidjelo se i u ranijim borbama u lakoj (Linares, Pedraza i Campbell) da ne može boksati onako elegantno kao u nižim kategorijama i da mu treba puno više truda da zada konkretnije udarce. Jedino je u lakoj Crollu uništio u svom stilu.
Na kraju je Lopez zaslužio pobjedu, Loma je prekasno krenuo boksati kako zna. I sad ostaje pitanje što bi bilo da je ranije krenuo, ako ništa drugo imao bi veće šanse za pobjedu jer je zbog njegove neaktivnosti Lopez osvojio prvih šest-sedam rundi.
Što se tiče Lomachenkovih poraza ja kao pravi okorjeli Lomachenkov fan :):):) ne priznajem poraz protiv Salida jer em je ovaj pao na vagi i to ne za malo, em je u borbi bio puno teži, nego je i uputio toliko udaraca ispod pojasa da je zaslužio ne jednu, nego tri diskvalifikacije. I u toj situaciji mi je bilo super što Loma u svemu tome nije tražio alibi za poraz, nego je na to gledao kao na iskustvo iz kojeg će učiti i već u idućoj borbi postao svjetski prvak.
Jučer je dao izjavu da se ne slaže s odlukom sudaca, ali se nadam da će, kad se ohladi i vidi gdje je griješio, i ovaj poraz iskoristiti da pokaže što sve može i zna.
nofrx
2020-10-19T17:39:55Z
Mislim da Lomachenko nije krećao ranije jer je dobio par udaraca svaki put kad je mislio krenuti u ranijim rundama.

Lopez je jednostavno bio bolji.
Lomachenko je dosad uvijek bio kraći i brži i brzinom je kompenzirao dužinu.
Sad je bio kraći ali nije bio brži, osim toga je imao i slabiji udarac i našao se u nepoznatom terenu.

Ali mislim da se on moze spremit bolje za revans.
I da u novim pripremama može naći puno bolja rješenja od zbunjenosti i čekanja.
KW CHAMPION
nofrx
2020-10-19T17:43:52Z
Mislim da rješenje treba tražiti u većem pressingu kad Lopez krene nazad otklonom glave na njegovo dobro uskakanje direktom, tada mu treba napravit još presinga, a ne stati,
Jer Lopez tu ostaje u nepovoljnom stavu i gardu a Lomachenko odustaje s napadom iako ima ispravan stav i gard.

I mora naći odgovor na Lopezovo guranje laktom
KW CHAMPION
ksian
2020-10-20T17:18:05Z
Originally Posted by: nofrx 

Mislim da rješenje treba tražiti u većem pressingu kad Lopez krene nazad otklonom glave na njegovo dobro uskakanje direktom, tada mu treba napravit još presinga, a ne stati,
Jer Lopez tu ostaje u nepovoljnom stavu i gardu a Lomachenko odustaje s napadom iako ima ispravan stav i gard.

Definitivno mora gurat naprijed, čekanje definitivno nije opcija za njega u eventualnom revanšu. Premda, vjerujem da Lopez neće dugo ostati u ovoj kategoriji, on je još mlad i vjerovatno će mu biti sve teže upakirati se u taj broj. Sa druge strane, Loma je definitivno knap ili čak presitan za ovu kategoriju (u pitanju je laka, do 135 funti težine na vagi) i opcija mu je ili čekanje da Lopez ode u veću ili revanš ili da spušta. Inače, revanš bi se dosta dobro prodao, ljudi su se navikli na Lomačenkove dominantne pobjede, uzvrat bi bio intrigantan vjerovatno toliko da bi se isplatio PPV prijenos.

Ali, već sad sa sigurnošću možemo reći da Loma u profesionalcima neće doseći status kojeg su imali Floyd i Manny koji su dogurali i do pojaseva u dosta većim kategorijama od realno najoptimalnije za njih. Manny je patuljak od 168 centimetara, 2 centimetra niži od Lomačenka, a prije desetak godina je protiv Margarita uzeo pojas do 154 funte, dakle u kategoriji skoro deset kila težoj, tri broja iznad od ove Lomačenkove, a i sad, sa 42 godine Manny drži jedan pojas u velteru do 147 lb, dvije kategorije iznad ove.

Meni je drago da je Loma izgubio, jer sad više nema puno prostora za mečeve po defaultu, mora tražiti izazove, jake protivnike ako želi jake novce: Mikeya Garciu, uzvrat s Lopezom, eventualno Gervontu Davisa....

zinedine
2020-10-20T22:17:45Z

Definitivno mora gurat naprijed, čekanje definitivno nije opcija za njega u eventualnom revanšu. Premda, vjerujem da Lopez neće dugo ostati u ovoj kategoriji, on je još mlad i vjerovatno će mu biti sve teže upakirati se u taj broj. Sa druge strane, Loma je definitivno knap ili čak presitan za ovu kategoriju (u pitanju je laka, do 135 funti težine na vagi) i opcija mu je ili čekanje da Lopez ode u veću ili revanš ili da spušta. Inače, revanš bi se dosta dobro prodao, ljudi su se navikli na Lomačenkove dominantne pobjede, uzvrat bi bio intrigantan vjerovatno toliko da bi se isplatio PPV prijenos.

Ali, već sad sa sigurnošću možemo reći da Loma u profesionalcima neće doseći status kojeg su imali Floyd i Manny koji su dogurali i do pojaseva u dosta većim kategorijama od realno najoptimalnije za njih. Manny je patuljak od 168 centimetara, 2 centimetra niži od Lomačenka, a prije desetak godina je protiv Margarita uzeo pojas do 154 funte, dakle u kategoriji skoro deset kila težoj, tri broja iznad od ove Lomačenkove, a i sad, sa 42 godine Manny drži jedan pojas u velteru do 147 lb, dvije kategorije iznad ove.

Meni je drago da je Loma izgubio, jer sad više nema puno prostora za mečeve po defaultu, mora tražiti izazove, jake protivnike ako želi jake novce: Mikeya Garciu, uzvrat s Lopezom, eventualno Gervontu Davisa....

Dosad je Loma pričao da pročita svoje protivnike nakon otprilike tri runde i onda kreće. Očito je Lopeza bilo puno teže pročitati obzirom na sve ranije navedene kvalitete.

Ako neće biti revanša vjerujem da će se Loma spustiti kategoriju niže. Neka sve frustracije od ovog poraza ispuca na Gervonti. :):):)

U ugovoru za ovu borbu nije bila dogovorena mogućnost revanša, a Lopez je rekao da se namjerava okrenuti mlađim snagama u kategoriji, Hayneu ili Ryanu Garciji (ako pobjedi Campbella početkom prosinca). Lopez navodi da sve teže skida kilažu i pitanje je vremena kad će se preseliti u višu kategoriju.

Floyd i Manny su priča za sebe u profi boksu (osobno mi je Manny puno draži) i ne može Loma tu s njima u istu rečenicu, isto kao što je Loma sa svojim nestvarnim rekordom posebna priča u amaterima.
nofrx
2020-10-20T22:30:36Z
Mislim da je prerano da se otpisuje Lomachenka.
Paqiao je gubio 7 puta pa je opet velikan boksa.

Lomachenko ima tek prvi pravi poraz u profi boksu
Možda mu ovaj poraz i dobro dođe da se malo spusti na zemlju, prestane podcjenjivat protivnike i ubaci u višu brzinu
KW CHAMPION
zinedine
2020-10-21T09:28:17Z

Mislim da je prerano da se otpisuje Lomachenka.
Paqiao je gubio 7 puta pa je opet velikan boksa.

Lomachenko ima tek prvi pravi poraz u profi boksu
Možda mu ovaj poraz i dobro dođe da se malo spusti na zemlju, prestane podcjenjivat protivnike i ubaci u višu brzinu

Naravno, Lomu se nikad ne smije otpisati, predobar je borac.
Čitao sam i da je sada imao dosta problema s desnim ramenom koje je operirao poslije borbe s Linaresom.

S druge strane je sam spominjao da je mali za ovu kategoriju i da ce se mozda vec poslije Lopeza, bez obzira na ishod, vratiti u 130.

Gledao sam jucer na Boxrecu njegove gabarite u odnosu na mogucu konkurenciju Haneya i Ryana Garciu. Od Haneya je nizi 3 cm, od Garcie 8 cm. A posebno je zanimljivo da Loma od Haneya ima krace ruke za 14 cm, a od Garcije 12 cm. :)

bero
  • bero
  • Advanced Member
2020-10-28T09:14:53Z
https://www.boxingnews24..._medium=facebook&amp 
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
GSP
  • GSP
  • Advanced Member
2020-10-28T19:59:45Z
Originally Posted by: bero 

https://www.boxingnews24.com/2020/10/wbc-creates-new-224-lb-division-cruiserweight-now-190-lbs/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&amp

Usyk bi dominirao iako će opet biti velika razlika u lovi naspram kraljevske kategorije.

Seded
2020-10-29T20:39:33Z
Usyk vs. Chisora u subotu. Mislim da su Chisore šanse u promilima... jedino je pitanje hoće ići na odluku ili će ga Usyk završiti.
"It's not checkmate. The king has one more move."
kuzma
2020-10-29T21:05:11Z
Neke borbe treba pogledati vise puta.Nevjerovatno koliko utjecaj okoline moze uvjeriti u razvoj i ishod meca!

Loma Lopez punch count 

"I didn't know France was ever in a fight. ... I heard Italy just declared war on Spain, and France surrendered.",Don Frye
Black Arrow
2020-10-29T21:24:37Z
Originally Posted by: Seded 

Usyk vs. Chisora u subotu. Mislim da su Chisore šanse u promilima... jedino je pitanje hoće ići na odluku ili će ga Usyk završiti.

Usik moze radit kako ga bude volja.... kako on bude zelio tako ce mec ici i tako ce se zavrsiti.:)1
GSP
  • GSP
  • Advanced Member
2020-10-30T21:13:55Z

Bit će to igra mačke i miša. Čudno mi je da Usyk ne može barem na 100 kg doći!!

Seded
2020-10-31T11:15:07Z
Originally Posted by: GSP 

Bit će to igra mačke i miša. Čudno mi je da Usyk ne može barem na 100 kg doći!!

Oće bit na tv-u?
"It's not checkmate. The king has one more move."
Kamatar87
2020-10-31T18:45:15Z
Bez obzira na brutalnu Usykovu nadmoc u tehnici, mislim da mu nece biti lako.
Chisora izgleda u formi zivota.
ksian
2020-11-01T00:39:59Z
Dobar meč u kojem se moglo vidjet da je Usyk, usprkos svojoj odličnoj boksačkoj vještini, nema udaračke sposobnosti koje bi ga mogle napraviti najboljim teškašem svijeta. Chisora je krenuo divlje, ostao bez gasa valjda u drugoj rundi, i Usyk svejedno nije došao ni blizu situacije da završi meč. Čovjek ima najbolji rad nogu ne samo među svim teškašima, već valjda u svim kategorijama iznad srednje, ali, jednostavno tim udarcima nedostaje snage, i on neće biti u stanju držati najbolje teškaše na distanci kao što je to radio najboljim kruzerašima. Ne samo Fury i Joshua, već i cijeli niz novih boksača u teškoj su jednostavno preveliki za Usyka. Kategorije nisu tu bez razloga, takođe se opravdano raspravlja o redefiniranju istih, odnosno, uvođenju kategorije između sadašnjeg kruzera i teške, sa limitom od 102 kg.
zinedine
2020-11-01T11:52:05Z
Naoya Inoue obranio naslov nokautom u 7. rundi.
zinedine
2020-11-01T11:57:25Z

Dobar meč u kojem se moglo vidjet da je Usyk, usprkos svojoj odličnoj boksačkoj vještini, nema udaračke sposobnosti koje bi ga mogle napraviti najboljim teškašem svijeta. Chisora je krenuo divlje, ostao bez gasa valjda u drugoj rundi, i Usyk svejedno nije došao ni blizu situacije da završi meč. Čovjek ima najbolji rad nogu ne samo među svim teškašima, već valjda u svim kategorijama iznad srednje, ali, jednostavno tim udarcima nedostaje snage, i on neće biti u stanju držati najbolje teškaše na distanci kao što je to radio najboljim kruzerašima. Ne samo Fury i Joshua, već i cijeli niz novih boksača u teškoj su jednostavno preveliki za Usyka. Kategorije nisu tu bez razloga, takođe se opravdano raspravlja o redefiniranju istih, odnosno, uvođenju kategorije između sadašnjeg kruzera i teške, sa limitom od 102 kg.

Ja sam gledao samo prvih par rundi jer mi je stream štekao i u prve tri sam mislio što ovo Usyku treba. Srećom ga Chisora tada nije čisto pogodio svojim maljevima, a kasnije je to Usyk izgleda rutinski dogurao do kraja kad je ovaj izgubio snagu.
GSP
  • GSP
  • Advanced Member
2020-11-01T11:58:38Z
Više sam očekivao od Usyka. U 7.ga je trebao probat završiti, a i kasnije stisnuti. Fali mu i 4-5 kg da može jače i pogoditi. Teško će moći držati Aj-a i Furya. Whitea, Povetkina, Parkera svakao ali teško će mu biti i sa Hrgom, Duboisom, Yokom..
nofrx
2020-11-01T12:57:35Z
Kao što smo i mislili.
Usyk ima vrhunsku tehniku za protivnike teškaše ali nedovoljnu snagu za nokautirat ih.
Očekivao sam veću kilažu.
KW CHAMPION