Poll Question : UFC...

Total: 17

bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-02-09T12:29:07Z
Sponsor
santiago
2012-02-09T12:34:34Z
uvesti koljena u parteru.
Marc88
2012-02-09T12:46:45Z
sve stoji osim ovog da treba manji kavez...jos bih dodao koljena u parteru,soccer kickove(ali uz odredjena pravila) te ukinuo ogranicenje 120kg
bero
  • bero
2012-02-09T12:49:56Z
Marc88 wrote:

sve stoji osim ovog da treba manji kavez...jos bih dodao koljena u parteru,soccer kickove(ali uz odredjena pravila) te ukinuo ogranicenje 120kg

Sve što si nabrojao je u nadležnosti Atletskih komisija, ne UFC-a.
Soccer kickove i ukidanje težinskog ograničenja ne bi nikad dozvolili. Koljena bi možda prošla, ali samo kad bi UFC pokazao volju za tim.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Marc88
2012-02-09T12:52:37Z
bero wrote:

Marc88 wrote:

Soccer kickove i ukidanje težinskog ograničenja ne bi nikad dozvolili. Koljena bi možda prošla, ali samo kad bi UFC pokazao volju za tim.

mislim da je su tu tajne veze izmedju UFC-a i Komisije ali ko ih j...koljena i soccer kickove mogu razmit ali zasto ogranicenje?
e.peace
2012-02-09T13:03:41Z
Glasao sam da je UFC savršen,jer je ipak to privatna firma i boli ih dupe kome se šta ne sviđa.
Meni lično skoro sve odgovara,osim PPV-a :)20
a ovi razlozi
Bolje suđenje,manji kavez su mi bez osnova.Jbg griješi svak pa tako i sudije a sport je još relativno nov svašta će se tu još promijenut.
Što manji kavez :)10 ne kontam.
Meni je UFC cool,bolji mi je pride bio al jebiga stižu neki novi klinci,a osim ufc-a imamo WEC,PEC,OVE i ONE pa ko šta voli nek izvoli :)18

EDIT: I ja sam za ukidanje ograničenja jer mi je i to bezze :)24

bero
  • bero
2012-02-09T13:06:37Z
Marc88 wrote:

bero wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je su tu tajne veze izmedju UFC-a i Komisije ali ko ih j...koljena i soccer kickove mogu razmit ali zasto ogranicenje?

Pa zato jer iznad 120 kg je SHW.
http://www.abcboxing.com/unified_mma_rules.html 

I stoji ovo za kavez, borbe u manjim kavezima uvijek su se pokazale atraktivnijima i dinamičnijima. UFC-ov je po mom mišljenju prevelik i zato ima toliko "maratonaca".
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Marc88
2012-02-09T13:22:59Z
bero wrote:

I stoji ovo za kavez, borbe u manjim kavezima uvijek su se pokazale atraktivnijima i dinamičnijima. UFC-ov je po mom mišljenju prevelik i zato ima toliko "maratonaca".

realnije je kad je ovako velik kavez, da ga smanje opet bi islo u prilog hrvacima i opcenito vecim tipovima, probaj se borit s nekim puno vecim i jacim u malom prostoru. Tko je kriv Diazu i sl. kad ne znaju srusit protivnika pa optuzuju druge da bjeze od njih!

ovo gore nisam skuzio, objasni? Znas da nisam svoj sa stranim jezikom.
rampage308
2012-02-09T13:41:50Z
Marc88 wrote:

bero wrote:

realnije je kad je ovako velik kavez, da ga smanje opet bi islo u prilog hrvacima i opcenito vecim tipovima, probaj se borit s nekim puno vecim i jacim u malom prostoru. Tko je kriv Diazu i sl. kad ne znaju srusit protivnika pa optuzuju druge da bjeze od njih!

ovo gore nisam skuzio, objasni? Znas da nisam svoj sa stranim jezikom.

iznad 120 kg-a je Super Heavyweight kategorija , to nema smisla uvoditi jer nema dovoljno boraca
Slash
2012-02-09T13:44:43Z
Treba uvesti koljena u parteru, možda ne uz kavez, ali u situacijama kad protivnik spušta samo jednu ruku dolje ili koljeno da izbjegne to, tu treba dopustiti takve situacije.
Manji kavez ne treba.
Suci su u nadležnosti atletske komisije.
Otvoreni sistem bodovanja nema smisla IMO, ako će netko vidjeti da vodi u prve dvije runde, u trećoj može samo čekati odluku i preživljavati. Pobijedi na kraju 29-28.
UFC sam bira parove, a ne po rang listama. Otprilike se vidi tko je što zaslužio.
bruce lee
2012-02-09T13:56:48Z
ufc treba zabranit udarce laktovima u parteru i dovest fedora i bit će savršena organizacija
i malo više hw mečeva
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
blazer44
2012-02-09T14:01:35Z
Slash wrote:

Treba uvesti koljena u parteru, možda ne uz kavez, ali u situacijama kad protivnik spušta samo jednu ruku dolje ili koljeno da izbjegne to, tu treba dopustiti takve situacije.

:)36
O ovome sam već prije pisao i ova situacija bude malo apsurdna, tu bi trebalo obavezno uvest koljena.
Manji kavez možda malo bi bilo taman, ne previše.
Sudci su najveći problem, a i bodovni sustav nije savršen. Po meni ja najbolje da se ostane pri 10 point must sistemu ali da se koristi puno više 10-8, 10-7, pa i 10-6.
DON'T BE SCARED HOMIE
The Miner
2012-02-09T14:26:54Z
a sta mu to treba napravit da bude 10-6?:)2
MrJinks
2012-02-09T14:28:45Z
Slash wrote:

Ne znam baš, tu bi se previše ostavljalo na procjenu suca. Pravila moraju bit koliko je god moguće jednoznačna.
blazer44
2012-02-09T14:33:41Z
The Miner wrote:

a sta mu to treba napravit da bude 10-6?:)2

Možda Edgar-Maynard prva runda ili nešto tako slično, možda je do 10-7 dovoljno ić. Treba napravit manju razliku između 10-9 i 10-8 runde i da se daje puno više 10-8 rundi, recimo Rampage-Machida 3. runda da bude 10-8 i slično.
DON'T BE SCARED HOMIE
wildboy
2012-02-09T14:50:12Z
ne manji kavez, nego ukinuti kavez i staviti ring. to je puno ljepse... manje krvolocno izgleda... :)29
Marc88
2012-02-09T14:50:40Z
MrJinks wrote:

Slash wrote:

Ne znam baš, tu bi se previše ostavljalo na procjenu suca. Pravila moraju bit koliko je god moguće jednoznačna.

pa tako je i sad, ako su tri tocke na podu zabranjeno je udarat dakle opet se ostavlja sucimana procjenu,cini mi se da bi se koljena mogla dopustit uz zicu jer ne vidim kako mogu ozbiljno nastetit protivniku za razliku od stompova koji mogu slomit vrat!
Marc88
2012-02-09T14:52:42Z
wildboy wrote:

Ne manji kavez, nego ukinuti kavez i staviti ring. to je puno ljepse... Manje krvolocno izgleda...

to da, ali kavez je za koplje bolji od ringa...dok sam pregledavao onog Gurama shvatio sam koliko je ring los(dugo nisam gledao ring), stalno ispadanje,podvlacenje pod konopce, onda borba medju njima, katastrofa!
Xtream Couture
2012-02-09T15:16:02Z
Ja bi uveo ono sto UFC-u nece pasti napamet jer su amerikanci hrvaci i ovo bi islo najvise na njihovu stetu, tacnije ukinula bi im se prednost!
Uveo bi koljena u svim situacjima osim:
-kada je pritvnik na podu (na ledjima),vecinom iz side pozicije zbrana udarca u glavu
-kada protivnik sjedi uz zicu

Ovo sto je sad zabranjeno, ukoliko protivnik ima ruku ili koljeno je cisto pogodovanje hrvacima.

Sudjenje treba popraviti definitivno, s tim pate i ostali sportovi.

Trebalo bi uvesti i bodovanje za efikasnu odbranu u parteru (pokusaj armbara se boduje a npr. odbrana od armbara se ne boduje...), jedan takedown se previse boduje (time se ide u korist hrvacima),malo vise racuna povesti o kilazi boraca i gurati ih sve vise u njihove prirodne kategorije ili barem jednu nize a ne npr. ko Rumble stokilas koji skida na 70....ima dosta mjesta za napredak samo je pitanje koliko ce UFC biti zainteresovan za to
Logicus
2012-02-09T15:41:42Z
S ovim se slažem svime.. Ovo navedeno značajno bi poboljšalo situaciju.. Pogotovo otvoreno bodovanje i službena rang lista/drugačiji matchmaking.

Mijenjanje uloge Strikeforcea

"Budimo realni, Strikeforce nikada neće biti glavna MMA liga, razrijeđen je odlascima boraca. Nakon što i Gilbert Melendez pronađe svoj put do UFC-a, SF više neće imati niti jednog top 10 boraca.

Umjesto skrivanja onoga što se događa, zašto to ne prigrliti? U SF-u se trebaju stvarati nove zvijezde, i "rehabilitirati" stare, a umjesto da se u UFC-ovim preliminarnim borbama nalaze anonimni borci, zašto ne rezervirati ta mjesta za one koji su zaradili to mjesto borbama u Strikeforceu?

Naravno, time će se javno objavljivati da SF ne sadrži vrhunski roster, no fanovi nisu glupi. To već znaju. Borci će se nastojati penjati prema vrhu u Strikeforceu, a kada izgrade reputaciju i odnos s fanovima i medijima, biti će spremni za veliki show."

Točno sam ovo reka kad je Zuffa kupila Strikeforce.