Par komentara na turnir.
Okupilo se jako puno klubova. Na jednom mjestu srela se ekipa iz Trešnjevke, Trešnjevka Thundersa, ATT-a, Lutadora, Komoda, Nokauta, virovitičkog Nokauta, Team X-a (Bjelovar), Guerrille/Alliancea BD, Anakonde, Subosa, Turopoljca, Ludbrega, Bana, Checkmata, dubrovačkog Gladijatora, gosti iz par slovenskih klubova, i, naravno, domaćina CROMMAe. I vjerojatno još poneki koji mi sad slučajno promiče i ne mogu ih se sjetiti ili mi nisu preneseni (spomenite, i bit će odmah dopisano).
Cijena kotizacije je, naravno, svima bila plus. Turniri naokolo znaju koštati preko 200 kn, veća natjecanja se penju i na više od toga (!), što je već cijena mjesečnih treninga ili je čak i zna premašiti. Tada će vježbači zbog cijene često dva-tri puta promisliti prije nego se odluče ići na natjecanje.
Suđenje je također bilo bolje, nego ranije.
Iako jest bilo zabuna na početku (oko neck crankova/gušenja i poluga na noge), i juniorske borbe su opet 4 min umjesto 5, vidjelo se da se nastojalo dići to na viši nivo.
Obzirom da je ovo zapravo prvi put da je u potpunosti suđeno po novim (aktualnim, službenim) pravilima, provođena su solidno i bez sumnje će biti i sve bolja i bolja.
Kod samih mečeva se imalo što za vidjeti. Meni (i ne samo meni) je uvijek zanimljivo kad nastupa Marina Vlahović, jedan od naših najpoznatijih powerliftera.
Natjecala se i jedna djevojka, u kategoriji muškaraca, Sonja Krizmančić iz CROMMAe. I ne samo natjecala, nego i znala uzeti neke bodove.
I nastupio je i neuništivi Klara.
Među seniorima, Blažičević iz ATT-a je uzeo svoju kategoriju, do 70 kg.
Klara je (opet!) uzeo svoju, pobjedom protiv Veliminatora u finalu. Ja sam tad već bio na svojem treningu, pa na žalost nisam vidio taj meč.
U višima, Ivan Anić iz Trešnjevke je uzeo do 84, Fabijan Krpelnik je osvojio do 93, i Ančić i Jurlina iz Subosa su 1. i 2. preko 93.
Seniorski rezultati turnira -
GRAPPLING SENIORI 20 godina i više
-65,00 kg
1. Mislav Sever FF Velika Gorica
1. Vito Tadić UFK Trešnjevka
-70,00 kg
1. Matija Blažević ATT
2. Nikola Rodić BK HighKick
3. Nikola Kumiša HK Anakonda
3. Robert Sršan MMA Ludbreg
-77,00 kg
1. Zlatko Klarić UFK Trešnjevka