Stipe
  • Stipe
  • Advanced Member Topic Starter
2015-10-20T20:38:50Z
Najavljen je prvi jesenski grappling turnir.
Cage grappling, 7. 11., s vagom u 9 i početkom natjecanja u 10 i 30.

Link s informacijama -

http://www.nokaut.hr/ind...je-novosti&Itemid=56 

Ovih je turnira već bilo barem 5-6, tako da su uhvatili redovitost i tradiciju.
Ovaj put nije najavljen za Velesajam, nego u Strojarskoj.

Pravila će vjerojatno biti neki hibrid raznoraznih dosadašnjih verzija.
Vidim da je juniorska borba najavljena na 4 minute (običaj je isto kao seniorska, 5 min), i da ne koriste službene UWW težinske kategorije (čak su i seniorske izmijenjene). Tako da ste upućeni u te stvari na vrijeme.

Iako je zadnjih puta najavljivano da će biti prijave prije turnira (i na turniru sve spremno), čini se da to ovaj put nije slučaj i da će ždrijeb opet biti rađen na licu mjesta.

Svakako turnir kojega vrijedi posjetiti.

Edit 22. 10.

Najavljen je još jedan turnir, za isti dan, kao prvi dio grappling Lige koju radi ekipa koja je ranije radila MMA ligu.
Zasad o toj grappling ligi nema više informacija, osim da bi se radilo 8 turnira (nije navedeno kad, gdje, u kojem formatu i sl.)

http://www.profightstore...ga-u-4allgymu/20976.aspx 

Pretpostavljam da nisu znali za ovaj prvi, kojega radi CroMMA, tako da će se vidjeti što će i kako sa svime time biti.

-Stipe
Sponsor
Stipe
  • Stipe
2015-10-22T18:00:21Z
Dobra vijest - nova obavijest u vezi ovoga je da će to biti usklađeno, i jedan od ta dva (ovaj koji je drugi najavljen) će prebaciti datum.

Dakle, stoji Cage grappling za Strojarsku za 7. 11., a u pripremi je črnomerečki cage grappling i datum će biti objavljen uskoro!

-Stipe
Stipe
  • Stipe
2015-11-07T20:39:26Z
Par komentara na turnir.

Okupilo se jako puno klubova. Na jednom mjestu srela se ekipa iz Trešnjevke, Trešnjevka Thundersa, ATT-a, Lutadora, Komoda, Nokauta, virovitičkog Nokauta, Team X-a (Bjelovar), Guerrille/Alliancea BD, Anakonde, Subosa, Turopoljca, Ludbrega, Bana, Checkmata, dubrovačkog Gladijatora, gosti iz par slovenskih klubova, i, naravno, domaćina CROMMAe. I vjerojatno još poneki koji mi sad slučajno promiče i ne mogu ih se sjetiti ili mi nisu preneseni (spomenite, i bit će odmah dopisano).

Cijena kotizacije je, naravno, svima bila plus. Turniri naokolo znaju koštati preko 200 kn, veća natjecanja se penju i na više od toga (!), što je već cijena mjesečnih treninga ili je čak i zna premašiti. Tada će vježbači zbog cijene često dva-tri puta promisliti prije nego se odluče ići na natjecanje.

Suđenje je također bilo bolje, nego ranije.
Iako jest bilo zabuna na početku (oko neck crankova/gušenja i poluga na noge), i juniorske borbe su opet 4 min umjesto 5, vidjelo se da se nastojalo dići to na viši nivo.
Obzirom da je ovo zapravo prvi put da je u potpunosti suđeno po novim (aktualnim, službenim) pravilima, provođena su solidno i bez sumnje će biti i sve bolja i bolja.

Kod samih mečeva se imalo što za vidjeti. Meni (i ne samo meni) je uvijek zanimljivo kad nastupa Marina Vlahović, jedan od naših najpoznatijih powerliftera.
Natjecala se i jedna djevojka, u kategoriji muškaraca, Sonja Krizmančić iz CROMMAe. I ne samo natjecala, nego i znala uzeti neke bodove.
I nastupio je i neuništivi Klara.

Među seniorima, Blažičević iz ATT-a je uzeo svoju kategoriju, do 70 kg.
Klara je (opet!) uzeo svoju, pobjedom protiv Veliminatora u finalu. Ja sam tad već bio na svojem treningu, pa na žalost nisam vidio taj meč.
U višima, Ivan Anić iz Trešnjevke je uzeo do 84, Fabijan Krpelnik je osvojio do 93, i Ančić i Jurlina iz Subosa su 1. i 2. preko 93.

Seniorski rezultati turnira -

GRAPPLING SENIORI 20 godina i više
-65,00 kg
1. Mislav Sever FF Velika Gorica
1. Vito Tadić UFK Trešnjevka

-70,00 kg
1. Matija Blažević ATT
2. Nikola Rodić BK HighKick
3. Nikola Kumiša HK Anakonda
3. Robert Sršan MMA Ludbreg

-77,00 kg
1. Zlatko Klarić UFK Trešnjevka
2. Velimir " VELIMINATOR" Rašič Cromma Gym
3. Tilen Kolarič MMA Brežice
3. Andrej Maričić ATT

-84,00 kg
1. Ivan Anić UFK Trešnjevka
2. Dašić Dario HK Turopoljac
3. Filip Barić FF Nova Gorica
3. Zoran Đođ Fight TeamX

-93,00 kg
1. Fabijan Krpelnik Guerila Athletics
2. Tin Vuksan
3. Nikola Ančić Subos Roger Gracie Academy,
3. Marko Požega Subos Roger Gracie Academy,

+93,00 kg
1. Niko Jurlina Subos Roger Gracie Academy
2. Nikola Ančić... Subos Roger Gracie Academy,
3. Zoran Cer Fight TeamX
3. Marin Vlahović Hrvački klub Turopoljac

Ostatak rezultata -
http://www.nokaut.hr/ind...=1:novosti&Itemid=56 

-Stipe
DugoVecCitam
2015-11-07T21:10:47Z
Zar nije Klara dobio Caputa iz 'Gladijatora' u finalu?
Edit:Njega je u polufinalu dobio.
DRAGI PRIJATELJI...
Stipe
  • Stipe
2015-11-13T08:57:04Z
Ja sam bio na prvoj polovici turnira, na drugoj sam morao ići jer mi je tada vrijeme treninga.
Tako da taman nisam vidio s kim je radio polufinale (ni finale).

-Stipe