ksian
2017-09-12T13:27:34Z
Pogledao opet snimku sinoć, bila na teveu, svaka čast Hucku, pretrpio je strašne batine, ima on glavu bosansku/sandžačku što je kvalitet dobro znan, ali, frajer se nije predavao do kraja, cijelo vrijeme je gledao kako da udahne i krene naprijed, tako da ni Usyk nije prošao sasvim lišo u cijeloj priči, prošla je Huckova desnica dobro nekoliko puta.
Ukrajinac se neuporedivo bolje kreće od Hucka, fleksibilniji je i duži i generalno puno više zna boks, da ne znam da Huck od početka karijere trenira u Njemačkoj, rekao bi da boksa tipično jugoslavenskim stilom, na prednju nogu i prednji kroše, što, jasno, itekako ostavlja prostora za protivnikove kontre. Bez ikakve želje da omalovažim Huckovu karijeru, čovjek ima i srce i volju, ali, mislim da ne bi toliko dugo držao titulu u ovoj kategoriji da promotori iz Njemačke ne drže praktično cijelu scenu u cruiseru, pa se ogromna većina borbi za titule u zadnjih 10-ak godina održavala u Njemačkoj i Poljskoj.

Što se tiče Usyka, ima velike šanse osvojiti ovaj turnir, ima više toga od svih ostalih. Latvijac Briedis lipo boksa, i vrlo vjerovatno će proći Kubanca Pereza, ali, mislim da će ostati prekratak protiv Usyka u izglednom polufinalu, od ovih ostalih dobar je Rus Gassiev. Tako da, Usyk će uzet ovo, učvrstit se na P4P listama, i vjerovatno početi razmišljati o teškoj. Doduše, moguće da će sljedećih godina ojačati cruiser, i Kovaljev i Beterbiev, naprimjer, mogu komotno boksati u toj kategoriji, meni je, recimo, čudno, da je UFCova 205 kategorija jedna od najgledanijih u MMA, a po dimenzijama sličnu cruiser kategoriju u boksu prati malo ljudi.

Naravno, teška je teška, svi žele vidjeti ko je najjači baja na svijetu, i u tom smislu, većina cruiseraša kad-tad okuša sreću u najtežoj kategoriji. Ali, problem je što su današnji vladari teške kategorije obično vrlo veliki ljudi. Usyk je vrlo perspektivan boksač, tehnički jak, ali, Joshua je gotovo broj i po veći čovjek od njega. Snaga je snaga, i zato i postoje kategorije.

Borisstandup
2017-09-12T13:50:52Z
Vjerojatno oduvijek je slabije cruiser u boksu pracena jer nije iz originalnih 8. Ne znam ali mi se cini da je ta kategorija uvijek malo podcijenjena.
Usyk bi u teskoj mogao sigurno biti kvalitetan ali tesko je protiv onih koji su isto kvalitetni a fizicki punooo snazniji, mozda i nisu tako kao on kvalitetni ali definitivno prednost snage je velika stvar u boksu. Joe Louis i Billy Conn je odlican primjer iz proslosti.