Poll Question : Hocete li se cijepiti?

Total: 18

Bronson0
2021-08-26T23:09:21Z
Originally Posted by: thelovacluka 

Virus treba iskorijeniti. Kako to postići?
Cijepjenjem pola stanovništa , malo da, malo ne, pa malo jedan zarazi drugog, pa nakon 9 mjeseci ovaj natrag prvog, pa dođe novi soj gdje ne najebu samo ovi iznad 65 nego i ovi u tridesetima. To bi bio plan? Ne znam baš jel bi se proslavio.

Sad nam još samo fali neka varijanta koja sjebe djecu. Što ćemo onda?
Mislim da su u jednom naletu kuge (nije samo jedanput poharala) najebala djeca. Moram to provjeriti još. Davno čitao.

Pa kako ces cijepiti doslovno sve ljude na planeti? Ajde ajmo reci da se 100% europljana cijepi i sto onda? Ocemo zatvoriti granice za indijice, afrikance, arape? Sto kad nam oni donesu novi soj virusa, opet sve cijepiti?(evo sad primamo 20 afganistanaca) Jednostavno nema sanse da cijepivo nesto sprijeci. Svijet se u zadnjih 50 godina promjenio ko nikad dosad i sve ove usporedbe sa kugom, spanjolskom gripom ili bilo cim drugim nemaju smisla. Ono sto ce se dogoditi bez obzira na sve je da cemo kad tad morati prihvatiti zivot s koronom i gledat cemo je kao malo jacu gripu. Stariji i rizicne skupine ce se cijepiti i tjt. Stvar je u tome da bi trebali biti malo pametniji pa to sto prije shvatiti jer ovako sjebavamo sebe i sve oko sebe

I ne razumijem kako ja necijepljenjem krojim sudbinu drugima? Ako se boji korone cijepi se i eto ja mu ne krojim sudbini. Ako se ne moze cijepiti nek nosi onu masku s cepom i pazi na distancu.
Zatoichi
2021-08-26T23:33:55Z
Ja sam spomenuo to jednom no izgleda da je proslo a da niko nije primjetio.....iako si vakcinisan ti i dalje mozes da preneses virus na ljude koji su vakcinisani ili nisu vakcinisani,razlika je u tome da ako si vakcinisan manja je sansa da ce te virus ubiti.....ak te neubije vakcina 😁

Michael Rapaport Is A Super Spreader.😁😁😁😁

It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
karl anal
2021-08-27T04:32:29Z
Originally Posted by: Bronson0 

I ne razumijem kako ja necijepljenjem krojim sudbinu drugima? Ako se boji korone cijepi se i eto ja mu ne krojim sudbini. Ako se ne moze cijepiti nek nosi onu masku s cepom i pazi na distancu.

Pusti ljude neka pričaju gluposti
Korona sa ovakvim brojem smrtnih slučajeva ne opravdava ovaj mayhem koji je nastao
Ja sam se cjepio i ne pada mi na pamet da serem nekome šta će on jer će se ionako morat svi
cijepit jer će bit primorani ako budu htjeli koliko toliko normalno živit TOČKA
Ja sam s cjepia isključivo da se ne jebem kad putujem.
Ima tri miseca ne stavljam masku
i to je najbolji dio, kad vidim kako se ljudizn znoje sa brnjicom, svaki dan bi se cjepia
Halabuka se digla čisto da se sjebe ekonomija na globalnoj razini, svakako bolja1 solucija.
U kini su padali na sred ulice , kao da je walter naletia na njih.
Baš me zanima broj mrtvih u slijedećim mjesecima jer su križine i firule punoi, šta je i malo kad vidimo kako je kod nas
plaže dupkom pune, u dućanima ti pušu za vratom i ne zamaram se. ISKRENO ja živim kao u vrijeme prije covida
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
DjomlaKS
2021-08-27T10:43:24Z

Pecho, hamush, nema smisla..

Sory frende, al jedino sta nema smisla je raspravljati s tobom u ovoj temi.
Pazi ovo, jedini razlozi za cijepljenje su da te korona ne ubije ili da ne zarazis druge. Posto mlađu ekipu(20-30g) uglavnom pogodi kao gripa, dakle ne ubija ih, onda im po tom pitanju nema smisla cijepiti se.
Dalje ostaje prenošenje zaraze, a posto je dokazano da cijepljeni čovjek i dalje moze prenositi virus, onda cijepljenje za mlade gubi svaki smisao! Jesam li tu u pravu?

Daj mi samo jedan dobar razlog zasto bi se neki mladi momak rokao nekim cjepivima, koje mora primiti čak tri puta(vjerojatno i više)!??
Him
  • Him
  • Advanced Member
2021-08-27T14:51:57Z

Španjolska gripa traje još uvijek? Kakvo je to retoričko pitanje? Tko je rekao cijeli život? To je isto kao da ja sad vas pitam tteba li ukinuti obavezu cijepljenja koju bebe i djeca dobivaju? To vi zagovarate? Malo polio, malo boginje? To je iz komentar da država želi ograničiti pravo da odlučuješ što sa svojim tijelom. Problem je što ti sa svojim tijelom djelomično krojiš sudbinu i ljudima oko sebe. I tako razmišljaju ljudi koji misle "događa se drugima, neće se meni"

Iskreno nije mene briga što će država napraviti ja ću se u cijelom tom cirkusu snaći. Država je do sada meni samo zlo napravila. Kada imaš poznanstvo, vezu i paru sve možeš u Hrvatskoj. Mene su ti divljaci naučili da se moram izboriti za svoj položaj u životu.

Edit: Do masovnog prosvjeda neće doći, tako da ne trebaš brinuti o broju cijepljenih.
Zatoichi
2021-08-27T22:30:30Z
Kaze Pfizer CEO da ce najvjerovatnije biti dosta razlicitih varijanti,da vec testiraju vakcine za djecu od 6 do 15 godina a poslije toga ce testirati i za bebe.."........😳
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
thelovacluka
2021-08-27T23:18:28Z
Da, s menom nema smisla raspravljati jer ja ne priznajem raspravu na razini juttarnje kave nego sam idiot i tražim da ljudi pročitaju bar nekolilo znanstvenih istraživanja prije nego formiraju svoje mišljenje

Dok neko svodi ovoliko kompleksnu stvar na 2+2 zaključke onda stvarno nema smisla.

Primjer razgovora uz kavu ujutro:
Ako si cijepljen ti možeš dobiti virus i zaraziti dalje. Ergo, nema smisla cijepiti se.

Realnost i puna istina:
Ako si cijepljen (ovisno koliko puta i koji soj je) smanjio si većinskim postotkom mogućnost da dobiješ virus, a ako ga i dobiješ, nećeš imati jebenih godinu dana komplikacije s vitalnim organima. Da, ako se slučajno dogodi da ipak doviješ, onda možeš prenesti drugome.

"Mlađu ekipu UGLAVNOM pogodi kao gripa. "

Stari moj, probaj s ovakvom rečenicom nastupati u bilo kakvim ozbiljnijim diskusijama s ljudima koji se bave statistikom, analizom, brojevima, konkretima itd. Isključili bi te dalje iz bilo kakvih ozbiljniih razgovora

Znači, svaki zaključak je površan. Frende, nisam ja kriv što su vam zaključci šlampavi. Ima brdo drugihprimjera. Ali nisam plaćen za ispravljanje nepoznatih ljudi na forumu.
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
The Last Emperor
2021-08-28T14:40:53Z
Jedino na sto treba paziti je kolaps zdravstvenog sustava. Dakle ako se to ne dogodi sve bi trebalo biti normalno, odjebat mjere sad nakon sto se cijepio svatko tko je zelio. A ove pateticne fraze kao sto su "misli na druge - cijepi se" mogu objesiti macku za rep.
Bronson0
2021-08-28T15:13:38Z

Da, s menom nema smisla raspravljati jer ja ne priznajem raspravu na razini juttarnje kave nego sam idiot i tražim da ljudi pročitaju bar nekolilo znanstvenih istraživanja prije nego formiraju svoje mišljenje

Dok neko svodi ovoliko kompleksnu stvar na 2+2 zaključke onda stvarno nema smisla.

Ako si cijepljen ti možeš dobiti virus i zaraziti dalje. Ergo, nema smisla cijepiti se.

Realnost i puna istina:
Ako si cijepljen (ovisno koliko puta i koji soj je) smanjio si većinskim postotkom mogućnost da dobiješ virus, a ako ga i dobiješ, nećeš imati jebenih godinu dana komplikacije s vitalnim organima. Da, ako se slučajno dogodi da ipak doviješ, onda možeš prenesti drugome.

Stari moj, probaj s ovakvom rečenicom nastupati u bilo kakvim ozbiljnijim diskusijama s ljudima koji se bave statistikom, analizom, brojevima, konkretima itd. Isključili bi te dalje iz bilo kakvih ozbiljniih razgovora

Znači, svaki zaključak je površan. Frende, nisam ja kriv što su vam zaključci šlampavi. Ima brdo drugihprimjera. Ali nisam plaćen za ispravljanje nepoznatih ljudi na forumu.

Opet stoji pitanje. Imas jednog mladog zdravog covjeka koji se ne zeli cijepiti. Zasto bi se on cijepio? Znaci na stranu sad sve studije i ucinkovitost, koju on stetu pravi drugima time sto se ne cijepi? Kome siri tu koronu ako su ovi koji se boje cijepljeni?
thelovacluka
2021-08-28T17:11:02Z

Opet stoji pitanje. Imas jednog mladog zdravog covjeka koji se ne zeli cijepiti. Zasto bi se on cijepio? Znaci na stranu sad sve studije i ucinkovitost, koju on stetu pravi drugima time sto se ne cijepi? Kome siri tu koronu ako su ovi koji se boje cijepljeni?

Pa baš i ne.
pecho
2021-08-28T18:35:25Z

Realnost i puna istina:

If everyone is vaccinated, eventually infections drop to zero and so do variants,“ Parikh said. “But if the virus has an easy host, such as an unvaccinated individual, then it is easy for it to mutate into a more contagious and virulent form.

Odgovoreno?

There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Bronson0
2021-08-28T19:23:05Z
Ne kazem ja da to nije istina ali je utopijq. Sto ces sa indijcima, afrikancima, juzno amerikancima? Kad virus kod njih mutira i donesu ga nama? Nemoguce je cijepiti 100% ljudi na zemlji, a da ne govorim sto je s ekonomske strane besplatno cijepiti cijelu drzavu i konstatno odrzavati 100% procijepljenost. Kad tad morat cemo se pomiriti s koronom kao dijelom zivota.

Osim toga vec mjesecima govore da virus moze mutirati i postati manje opasan
thelovacluka
2021-08-28T19:38:19Z
again..

Mišljenje znanstvenika vs vlastita nestručna procjena, on the fly, kako bi se što odvijalo.

pecho
2021-08-28T19:39:24Z

Ne kazem ja da to nije istina ali je utopijq. Sto ces sa indijcima, afrikancima, juzno amerikancima? Kad virus kod njih mutira i donesu ga nama? Nemoguce je cijepiti 100% ljudi na zemlji, a da ne govorim sto je s ekonomske strane besplatno cijepiti cijelu drzavu i konstatno odrzavati 100% procijepljenost. Kad tad morat cemo se pomiriti s koronom kao dijelom zivota.

Gle ja tebi samo odgovaram na pitanje koja većina vas postavlja.

Ne možeš cijepiti 100 % ljudi na Zemlji ali što je veća procijepljenost to je bolje za nas. Vrlo vjerojatno nas očekuju i teže varijante gdje se bude penjala smrtnost i snižavala dobna starost što se tiče smrti i težih komplikacija. I šta ćemo onda? Nadam se da se ljudi za jedno 50 - 100 godina ne budu lupali po glavi.

thelovacluka
2021-08-28T19:52:03Z
Originally Posted by: pecho 

Gle ja tebi samo odgovaram na pitanje koja većina vas postavlja.

Ne možeš cijepiti 100 % ljudi na Zemlji ali što je veća procijepljenost to je bolje za nas. Vrlo vjerojatno nas očekuju i teže varijante gdje se bude penjala smrtnost i snižavala dobna starost što se tiče smrti i težih komplikacija. I šta ćemo onda? Nadam se da se ljudi za jedno 50 - 100 godina ne budu lupali po glavi.

Situacija je takva da je virus nepredvidiv. Od početka kad su 65+ bili rizični, kroz nekoliko mjeseci je došlo da ako imaš 35-40 isto najebeš. A koliko ljudi se ismijvalo tome i tvrdili da i sojeve izmišljavaju. Nisu pazili na mjere, nisu se cijepili itd. Zamisli samo koliko nepotrebnih smrti je bilo zbog takvih ideja. Možda da su svi bili disciplinirani na početku bi se već riješili toga. Ko to zna.
Bronson0
2021-08-28T20:22:39Z

again..

Mišljenje znanstvenika vs vlastita nestručna procjena, on the fly, kako bi se što odvijalo.

Nestrucna procjena da hrvatska nema toliko love za besplatno cijepiti 100% stanovnika s 2 doze svake godine narednih bog zna koliko godina?Pogotovo kad bi se slusalo znanstvenike pa zatvaralo granice. Znanstvenik zna o cijepivu i svaka mu cast na tome, sve ostalo od predlaganja lockdowna do predlaganja obveznog cijepljenja nije u njegovoj domeni i nema pravo na to jer je to multidisciplinarno pitanje. Opet kazem, slazem se s znanstvenim stajalistem da bi 100% procijepljenost svih na svijetu zaustavila koronu ali to je nemoguce.
thelovacluka
2021-08-28T20:26:20Z
Ima se love i ne mora biti isključivo 100 %
Odluke donosi grupa ljudi s različitim strukama.
pecho
2021-08-28T20:57:42Z

again..

Nestrucna procjena da hrvatska nema toliko love za besplatno cijepiti 100% stanovnika s 2 doze svake godine narednih bog zna koliko godina?Pogotovo kad bi se slusalo znanstvenike pa zatvaralo granice. Znanstvenik zna o cijepivu i svaka mu cast na tome, sve ostalo od predlaganja lockdowna do predlaganja obveznog cijepljenja nije u njegovoj domeni i nema pravo na to jer je to multidisciplinarno pitanje. Opet kazem, slazem se s znanstvenim stajalistem da bi 100% procijepljenost svih na svijetu zaustavila koronu ali to je nemoguce.

Prvo je bilo pitanje zašto cijepiti zdravog čovjeka, sad je nemoguće cijepiti kompletno stanovništvo. Moguće je ali bi trebalo posložiti prioritete.
Bronson0
2021-08-28T21:21:01Z
I dalje stoji to pitanje. Zasto cijepiti mladog zdravog covjeka koji se NE ZELI cijepiti ako su cijepljeni zasticeni, a nemoguce je cjepiti 100% ljudi na zemlji i iskorjeniti koronu.

A to za prioritete je opet pitanje demokracije i pravde. Jeli legalno i pravedno uzimati novce od ljudi koji se ne zele cijepiti da bi se kupilo cijepivo i prisilno ih se cijepilo? Po meni to je teska nebuloza.
pecho
2021-08-28T22:08:43Z

I dalje stoji to pitanje. Zasto cijepiti mladog zdravog covjeka koji se NE ZELI cijepiti ako su cijepljeni zasticeni, a nemoguce je cjepiti 100% ljudi na zemlji i iskorjeniti koronu.

A to za prioritete je opet pitanje demokracije i pravde. Jeli legalno i pravedno uzimati novce od ljudi koji se ne zele cijepiti da bi se kupilo cijepivo i prisilno ih se cijepilo? Po meni to je teska nebuloza.

Na pitanje ti je gore odgovoreno, da ne dođe do pojave novih gorih i smrtonosnijih sojeva. Tu priča staje, ali normalno da ne bude došlo do prisilnih cijepljenja ali će doći do toga da će nažalost necijepljeni biti primorani trpiti određene socijalno ekonomske posljedice.

Kako je moguće da su neke virusne bolesti (boginje) iskorijenjene sa cijepljenjem?
Similar Topics
Users browsing this topic