pecho
7 years ago
Originally Posted by: dr jupidu 

Originally Posted by: Bronson0 

Pa vec je pecho reka da bi bilo najpametnije uzeti trenera par sati da ti pokaze osnovne liftove i to je to.Sto kazes nema smisla da te trener gleda dok radis biceps pregib

pa tko se ne razumije treba angažirat trenera mjesec dana i kasnije zaboravit.....

no ako si bogat i nemaš u sebi žara neka trenera uz tebe..što da ne

no nisam pobornik dead kliftinga itd trzajeva itd....

jer u osnovi cilj je bit total zdrav a praksa je pokazala biotne povrede onih koji su to radili pa danas kroz život vuku ozljede koje su dobili zbog želje da budu "superutrenirani" a sad su invalidi

Ma sta je pokazala? Koja praksa? Dokazi? Studije?
Ne seri bezveze. Bro science pussydu style.

There isnt a hard time invented that i cannot handle.
dr jupidu
7 years ago
Originally Posted by: pecho 

dobro..pescho se uhvatio profi sports teretana style

mislim da je tema više usmjerena na bit zdrav i da šimiši..mišići lijepo izgledaju i da te ništa ne boli.....

pescho style donosi odredjeni rizik...

a jupidu il šminka bilding u teretani ne:)1

s time da ja radim set vježbi koji jebiga namjerno ne želim s njima u javnost koji na prirodniji način rade posao kao i peschov a nema rizika od ozljeda...:)

pescho je stara dobra škola koja donosi uspjeh...al primjetno je da takvi iza 40 te i 50 te znaju bit u lošem stanju

Za razliku od tebe moje znanje se svodi na faks,pun kurac seminara,do čitanja Bompe,Rippetoa,Boylea,Everetta,Contrerasa, a ne čitanje Glorije iz 1978.:)18
I koliko ja znam,ti imaš staklena koljena. To znači da si imao ozlljeda. :)18
Jebiga pussydu,ti si čista ezoterija.Astrologija, kabala, tarot karte i drugih oblika proricanja, magije, alkemije do New Agea, parapsihologije, masonstva, spiritizma, ufologije.
Tajanstven si,misteriozan,ti znaš šta drugi nitko ne zna.
Nažalost sve to skupa znači da nemaš dume o ničemu.
Možeš si dati ruku Pavloviću i Zmaju od Šipova,samo oni nisu kukavice i nemaju policju na speedialu.

imam:
1. fakulet za fizičku kulturu
2. imao sam nekoliko operacija meniskusa kao i crocop...i sad sam 100 % ok..obične mehaničke ozljede
3.a nisam ozljedjen godinama

šut up bitch#-o

Nabijem na kurac onog idiota koji je tebi dao diplomu. Cudio bi se da ju nisi kupio na kraju.
Zbog takvih debila ko ti i Difovci dolaze na los glas.

dobro pescho,smanji tu suplementaciju jer si preagresivan, još ak imaš bubuljice definitivno su vitamini kontimirani steroidima#-o :)1

pecho
7 years ago
Jupidu zbog tvojih idiotarija jos budu klinci mislili da treba silovat drvece i opcit sa klupama da budu snazni.
pecho
7 years ago

dobro..pescho se uhvatio profi sports teretana style

mislim da je tema više usmjerena na bit zdrav i da šimiši..mišići lijepo izgledaju i da te ništa ne boli.....

pescho style donosi odredjeni rizik...

a jupidu il šminka bilding u teretani ne:)1

s time da ja radim set vježbi koji jebiga namjerno ne želim s njima u javnost koji na prirodniji način rade posao kao i peschov a nema rizika od ozljeda...:)

pescho je stara dobra škola koja donosi uspjeh...al primjetno je da takvi iza 40 te i 50 te znaju bit u lošem stanju

Za razliku od tebe moje znanje se svodi na faks,pun kurac seminara,do čitanja Bompe,Rippetoa,Boylea,Everetta,Contrerasa, a ne čitanje Glorije iz 1978.:)18
I koliko ja znam,ti imaš staklena koljena. To znači da si imao ozlljeda. :)18
Jebiga pussydu,ti si čista ezoterija.Astrologija, kabala, tarot karte i drugih oblika proricanja, magije, alkemije do New Agea, parapsihologije, masonstva, spiritizma, ufologije.
Tajanstven si,misteriozan,ti znaš šta drugi nitko ne zna.
Nažalost sve to skupa znači da nemaš dume o ničemu.
Možeš si dati ruku Pavloviću i Zmaju od Šipova,samo oni nisu kukavice i nemaju policju na speedialu.

imam:
1. fakulet za fizičku kulturu
2. imao sam nekoliko operacija meniskusa kao i crocop...i sad sam 100 % ok..obične mehaničke ozljede
3.a nisam ozljedjen godinama

šut up bitch#-o

Nabijem na kurac onog idiota koji je tebi dao diplomu. Cudio bi se da ju nisi kupio na kraju.
Zbog takvih debila ko ti i Difovci dolaze na los glas.

dobro pescho,smanji tu suplementaciju jer si preagresivan, još ak imaš bubuljice definitivno su vitamini kontimirani steroidima#-o :)1

Preporucujem i tebi ribica takvu suplementaciju pa se mozda malo ohrabris. 😃

Bronson0
7 years ago

Jeli uopce moguce trenirati core i zadnji kineticki lanac bez utega?Ja imam doma sipku i utege ali to nije olimpijska sipka tako da mi je max opterecenje 30-40 kila.Kombiniram te osnovne vjezbe s tridesetak kila,zgibove i sklekove i na kraju napravim par serija za ramena i eventualno za biceps ili triceps.

Ne zna niko?
pecho
7 years ago

Jeli uopce moguce trenirati core i zadnji kineticki lanac bez utega?Ja imam doma sipku i utege ali to nije olimpijska sipka tako da mi je max opterecenje 30-40 kila.Kombiniram te osnovne vjezbe s tridesetak kila,zgibove i sklekove i na kraju napravim par serija za ramena i eventualno za biceps ili triceps.

Ne zna niko?

Moguce je trenkati core i zadnji lanac.
Rumunjski,Good Morning,Zgibovi,Horizontalna povlacenja....

Core:sve vrste planki,sklopki,turska ustajanja. .
Đolo
7 years ago
Naravno da ima, plenkovi zadrzavanje sklek pozicija gimnasticke vjezbe ima hrpa nacina za radit core workout, pitanje je vise nac vjezbe koje ti se vise rade i to je to.

Jedan odlican primjer core workouta je i jupidu pokazo jasuci ono drvo, da nije naisla policija taj dan doktor bi danas bio svjetski poznat instruktor sa naglaskom na core workout.

Bronson0
7 years ago
Znam da su te vjezbe navodno za core ali meni se sve to cini nekako slabo.Kad gledas ove streer workout-ere vecina ima slab i tanak struk.Ne vjerujem da tu bas ima puno funkcionalne snage,imaju oni snage u rukama,ledima,prsima...ali ovo im je bas slaba tocka.A po meni bas core i je najvazniji za funkcionalnu snagu
Đolo
7 years ago
Neznam koje ti to steetworkoutere gledas, al core je osnova Lol tako da neznam sto da ti kazem na tako nesto.

Ko da kazes da ti se cini da boksac nema jak udarac jel si vidio bildera sa vecim bicepsima... sta rec koju posluku porati, core je osnova i gimnastike i nekog ozbiljnijeg street workouta.

Imo sam frenda tak kaze njemu sklekovi su bezveze vjezba preslabo nema rezultata bla bla, ja ga pitam pa koliko radis sklekova po treningu kaze on 100 haha ja umro od smijeha, tak da moras doc do nekih ozbiljnijih brojki da dobijes snagu, nemres bit 2min u plenku i ocekivat rezultate.
Bronson0
7 years ago
Pa vecina tih street workout-era ima tanak struk.

Krivo sam se izrazija.Mozda on ima jak core ali meni na oko djeluje slab za razliku od powerlifrerskog ili od nekog borca.

Sto je 100 sklekova malo?Pa ja jedva 50 napravim u komadu.

Imam ja snage u rukama i nogama ali uvijek kad nosim nesto osjetim da mi fali snage u donjim ledima.Imam osjecaj da mi fali ozbiljnijeg terera u treningu,a opet mi nije zgodno krcati stan s plocana od 10-15 kila.

Znaci za core sklekovi i plank?Probat cu po tvom koji mjesec pa cu viditi dalje
pecho
7 years ago

Pa vecina tih street workout-era ima tanak struk.

Krivo sam se izrazija.Mozda on ima jak core ali meni na oko djeluje slab za razliku od powerlifrerskog ili od nekog borca.

Sto je 100 sklekova malo?Pa ja jedva 50 napravim u komadu.

Imam ja snage u rukama i nogama ali uvijek kad nosim nesto osjetim da mi fali snage u donjim ledima.Imam osjecaj da mi fali ozbiljnijeg terera u treningu,a opet mi nije zgodno krcati stan s plocana od 10-15 kila.

Znaci za core sklekovi i plank?Probat cu po tvom koji mjesec pa cu viditi dalje

Ovo nije loše, sa strane imaš par linkova koji se nastavljaju.

Gimnastičari i streetworkouteri imaju jak core bez dvojbe.
Đolo
7 years ago
Pa ako radis neki trening sa naglaskom na neku vrstu snage ili eksplozivnost, 100sklekova je dobro zagrijavanje eventualno. Al naravno sve ovisi u kojem si stadiju treninga, 100 je okej za krenut lagano, ali ako radis trenig sklekova, rasporedis si u manjim serijama, neces odma prvu 50 ako mozes ukupno 100, uzmes 10x10 i svaka serija neka polozaj ruku bude malo drukciji. Sklek se radi full polako, lagano udjes u spust zadrzis sekundu dvije i onda dizanje, tako ces zasigurno jace aktivirat donji dio.ledja, nego recimo da napumpas 10sklekova u 10sekundi 100na sat. To je za eksplozivnost i kiseljenje ruku a ne za core i ledja.

Sto se tice struka to ti genetika dosta igra ulogu, naravno da ti prehranom i pogadanjem odredenih dijelova tijela mozes se prosirit ali generalno to ti je vecinom genetika. Listovi struk i tak neke stvari su dosta geneticke.

Razlika zasto se mozda neki bilder cini da ima puno veci struk, je to sto obicno neki dobar bilder ce imat 20 30kila vise od nekoga gimnasticara recimo.

Da bas imas cilj znacajno povecat struk, moro bi ulozit jako puno vremena u to ilo sterkace piknit.

To sto kazes da te nesto zezaju donji dio ledja, nemora bit nuzno radi manjka snage, recimo mozes radit hrpe sklekova i samo pogorsat donji dio ledja, bitno je znat kad forsirat a kada ne, mozda puno sjedis, mozda prebrzo pumpas nesto pa se ledja trose, moze bit hrpa razloga.

Dosta toga ovisi u kakvoj si formi sada ali recimo krenut sa zadrzavanjem nekih plank i sklek pozicija, leznjaci, podizanja nogu, uz pokoju laku gimnasticku vjezbu bi bio dobar pocetak za radit na donjem dijelu ledja i coru. Ako primjetis poboljsanje s vremenom ubacit malo utega dedlifta itd ali to tek kad su ledja vec jaka.
dr jupidu
7 years ago
svak treba oslušat svoje tijelo jer nemamo svi isto tijelo i nepašu nam iste vježbe ......

ja bi recimo fistu preporučio čisto vježbe s svojim tijelom a nikakve utege... na njegovu gradju mislim da mu je bolje da bude vretenastiji a ne se sabija ko pi... i onda plače na latisimuse
fist
  • fist
  • Advanced Member
7 years ago

svak treba oslušat svoje tijelo jer nemamo svi isto tijelo i nepašu nam iste vježbe ......

ja bi recimo fistu preporučio čisto vježbe s svojim tijelom a nikakve utege... na njegovu gradju mislim da mu je bolje da bude vretenastiji a ne se sabija ko pi... i onda plače na latisimuse

Jel vježbe s vlastitim tijelom uključuju viseći seks s drvećem?

pecho
7 years ago

Stvarno iznenađuje kolko ti nemaš blage veze o treningu. Jel ti razumiješ da je ovo mit? Debunkirano je 5 milijardi puta. Pa nije ovo 1876 godina kad nije bilo istraživanja.

Na koju foru si ti dobio diplomu? :)18
Bronson0
7 years ago
Originally Posted by: Đolo 

Pa ako radis neki trening sa naglaskom na neku vrstu snage ili eksplozivnost, 100sklekova je dobro zagrijavanje eventualno. Al naravno sve ovisi u kojem si stadiju treninga, 100 je okej za krenut lagano, ali ako radis trenig sklekova, rasporedis si u manjim serijama, neces odma prvu 50 ako mozes ukupno 100, uzmes 10x10 i svaka serija neka polozaj ruku bude malo drukciji. Sklek se radi full polako, lagano udjes u spust zadrzis sekundu dvije i onda dizanje, tako ces zasigurno jace aktivirat donji dio.ledja, nego recimo da napumpas 10sklekova u 10sekundi 100na sat. To je za eksplozivnost i kiseljenje ruku a ne za core i ledja.

Sto se tice struka to ti genetika dosta igra ulogu, naravno da ti prehranom i pogadanjem odredenih dijelova tijela mozes se prosirit ali generalno to ti je vecinom genetika. Listovi struk i tak neke stvari su dosta geneticke.

Razlika zasto se mozda neki bilder cini da ima puno veci struk, je to sto obicno neki dobar bilder ce imat 20 30kila vise od nekoga gimnasticara recimo.

Da bas imas cilj znacajno povecat struk, moro bi ulozit jako puno vremena u to ilo sterkace piknit.

To sto kazes da te nesto zezaju donji dio ledja, nemora bit nuzno radi manjka snage, recimo mozes radit hrpe sklekova i samo pogorsat donji dio ledja, bitno je znat kad forsirat a kada ne, mozda puno sjedis, mozda prebrzo pumpas nesto pa se ledja trose, moze bit hrpa razloga.

Dosta toga ovisi u kakvoj si formi sada ali recimo krenut sa zadrzavanjem nekih plank i sklek pozicija, leznjaci, podizanja nogu, uz pokoju laku gimnasticku vjezbu bi bio dobar pocetak za radit na donjem dijelu ledja i coru. Ako primjetis poboljsanje s vremenom ubacit malo utega dedlifta itd ali to tek kad su ledja vec jaka.

Znaci da uzmen jedan trening i sat vremena samo pumpam sklekove?

Pa moguce da je od sjedenja ali ne osjetim leda samo kod treninga nego i kad radim nesto fizicki.Najbrze se umore,a nekas i lagana bol i ako ih drzim u neutralnom polozaju.

Sad koliko sam ja iz tvog posta izvuka,najbolje bi bilo da za sad prvo odradim 10x10 sklekova,nesto zgibova,3x1min plank,tako i za bocni i 3xmax lednjaka.Jeli to ok za prvu ruku?U solidnoj sam formi,mogu u komadu 15 zgibova i 50 sklekova.Plank minut do dva,zavisi koliko sma umoran.
dr jupidu
7 years ago

Originally Posted by: Đolo 

Znaci da uzmen jedan trening i sat vremena samo pumpam sklekove?

Pa moguce da je od sjedenja ali ne osjetim leda samo kod treninga nego i kad radim nesto fizicki.Najbrze se umore,a nekas i lagana bol i ako ih drzim u neutralnom polozaju.

Sad koliko sam ja iz tvog posta izvuka,najbolje bi bilo da za sad prvo odradim 10x10 sklekova,nesto zgibova,3x1min plank,tako i za bocni i 3xmax lednjaka.Jeli to ok za prvu ruku?U solidnoj sam formi,mogu u komadu 15 zgibova i 50 sklekova.Plank minut do dva,zavisi koliko sma umoran.

AJ STAVI NEKE OČALE I VUNENU KAPU DA TI NEVIDIMO KO SI AL AJ NAPRAVi 15 ZGIBOVA I 50 SKLEKOVA!e za

ili ko fist stavi vježbe za trudnice prije poroda ...

Đolo
7 years ago
Dal je najbolje to neznam, al lose nije svakako.

Ja bi probo razdvojit zgibove od sklekova, dosta ljudi to zajedno radi ja mislim da je to previse opterecenja i onda jedna od te dvije vjezbe mora patit. Uzmes tipa po seriji 5 ili 10 sklekova, odradis 10/20x, ubacis malo plenka i leznjaka. Bolje napravit malo manje pa da imas snagu sutra za dobar trening nego se preforsirat i bit kisel par dana.

Najbolje ti je uzet zgibove sklekove plenkove i sve razbit u neke manje serije, tako da mozes stvorit neki kontinuitet da si barem 4 5 dana tjedno u nekom solidnom treningu.

Zadrzavanje sklek pozicija i plenkovi ce ti najvise doprinijet nekoj stabilizaciji ledja i coru, ali ono bitno je drzat tijelo opustenim i disat, nemoj grcit tijelo, uvijek je bolje napravit manje nego vise a sjebat se. Bitno je imat kontinuitet jel bez toga nista.

Probaj sirit ruku skupljat, mjenjat visine skleka, da osjetis koji ti misici rade, takodjer radi vrat i zagrijavaj kukove, to je sve dio ledja. I sve kaj radis, uvijek radi sto sporije, zgibovi i sklekovi ako ih pumpas ko manijak 100 na sat ce donijet koristi al najvjerojatnije ce ti joa vise ledja sjebat.
Đolo
7 years ago
Takodjer ja osobno volim ne ponavljat vjezbe, tako da ako sam danas radio samo sklekove i leznjake, sutra cu umjeto sklekova ubacit plenk, pa dan nakon zgibove, pa onda neke sklek pozicije drzat ( po meni najbolje al vecina radi plenk) tak da svaki trenig bude bar za nijansu drukciji od prijasnjeg.

A dane kad si premrtav za snagu, stavis ruke i visini ramena i samo vrti koju god poziciji se sjetis prodji, spinal waves ubacit za ledja, ima hrpa gluposti tih al bitno je ubacit neki "recovery" trening svakih par dana jel ako ces snagu radit dulje vrijeme zelis da ti misici bude sto opusteniji a ne grceviti. I nikad hladan radit to, dobro zagrijavanje je pola treninga.
Bronson0
7 years ago
Ne volim trenirati svaki dan.Em mi je velika obaveza,em mw strah da me ne sasusi jer nemam bas neku prehranu.A imam tu neku mazohisticku crtu da volim upalu misica,to mi je znak da dobro radim.Znam da je dokazano da upala ne mora znaciti dobar trening ali meni dobro djeluje na psihu i tjera me dalje.

Sto se brzine tice probat cu pola pola,znam da bi mi najbolje bilo pomalo ali ne zelim gubiti na eksplozivnosti ako ne moram.

Za core cu plankove i lednjake(imam doma neki kurac na federe koji je nesto izmedu deadlifta i lednjaka)

Nisam skuzio ovo kad sam preumoran za snagu.Koja je to vjezba?